Σήμερα Τρίτη αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς και αν ο εν λόγω βουλευτής έχει συμπεριλάβει το συγκεκριμένο ποσό στη δήλωση Πόθεν Έσχες που κάνουν οι βουλευτές.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο πρόεδρος της επιτροπής “Πόθεν Έσχες” της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, στις 4 Μαρτίου -ημερομηνία που ανέφερε ο κ. Νικολούδης ότι έλαβε χώρα η συναλλαγή- έγιναν συνολικά πέντε κινήσεις προς το εξωτερικό και οι οποίες ελέγχονται.

“Πέντε κινήσεις υπάρχουν του ενός εκατομμυρίου αυτή την ημέρα. Είναι τριών επιχειρήσεων που είναι για επαγγελματική δραστηριότητα, ενός φυσικού προσώπου που ψάξαμε, είναι γυναίκα και δεν έχει σχέση με πολιτικό πρόσωπο, και μιας τράπεζας. Εάν λοιπόν είναι αυτό που λέει ο κ. Νικολούδης θα ζητήσουμε αύριο το πρωί από την τράπεζα να μας πει ποιος έκανε αυτή την κίνηση. Αν ταυτοποιείται αυτή η κίνηση με πολιτικό πρόσωπο θα έχουμε βρει το όνομα”, είπε ο κ. Αργύρης.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος απευθύνθηκε στον συγκεκριμένο βουλευτή και είπε: “Θέλω να κάνω μια έκκληση μέσα από το MEGA σε αυτό τον συνάδελφο. Ρε παλικάρι μου, τελείωσε το θέμα αυτό. Δηλαδή και θα βγεις στον αέρα, ενώ τώρα εάν βγει μόνος του και δώσει εξηγήσεις θα τελειώσει η ιστορία. Κάνεις λάθος συνέδελφε που δεν βγαίνεις να πεις ότι είμαι εγώ. Αν τα έχεις βγάλει νόμιμα ή και ο,τιδήποτε. Θα έχει λιγότερες συνέπειες”.

Η υπόθεση πάντως θα πάρει άλλες διαστάσεις σε περίπτωση που βουλευτής δεν έχει δηλώσει το ποσό στο Πόθεν Έσχες. “Έχει κυρώσεις και χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης. Δεν την βάζουμε εμείς την ποινή. Εμείς εντοπίζουμε την παράβαση με βάση το νόμο και το παραπέμπουμε στον εισαγγελέα εφετών, όπως κάναμε και με τον κ. Τσοχατζόπουλο”, σημείωσε ο κ. Αργύρης ενώ ο κ. Γιακουμάτος εξήγησε ότι “ο νόμος λέει ότι κατάσχονται τα χρήματα και πάει με κακούργημα”.

Η πίεση πάντως που νιώθουν οι βουλευτές όσο το όνομα του πολιτικού παραμένει στο σκοτάδι εντείνεται, και οι ίδιοι ζητούν να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα δώσουν λύση στο γόρδιο δεσμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αργύρης κάλεσε ανοιχτά την κυβέρνηση “να μην κάθεται θεατής και να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία”, ενώ ο κ. Γιακουμάτος ζήτησε μέσω του MEGA “τροπολογία που να δίνει τη δυνατότητα στο Νικολούδη να πει το όνομα”.

“Είναι αδιανόητο να εκτείθενται οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, εξαιτίας της συμπεριφοράς ενός πολιτικού προσώπου. Γι’ αυτό και τις επόμενες ελάχιστες μέρες θα καταθέσω τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα επιτρέπεται η άρση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων καθώς και η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, όταν ο πρόεδρος της Βουλής ή άλλα θεσμικά όργανα της Βουλής υποβάλλουν αίτημα σε οποιαδήποτε κρατική ή ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να παρασχεθούν πληροφορίες για την εκτέλεση των καθηκόντων και τις οικονομικές συναλλαγές υπουργών και βουλευτών. Ελπίζω ότι το ελληνικό κοινοβούλιο και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αποδεκτή την τροπολογία”, υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Καστανίδης.

Megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.