«Φαρσοκωμωδία» χαρακτηρίζει το θέμα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας – Δήλωση Κούβελου

Ο Ισ. Κούβελος, σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη, έστειλε έξω το €1 εκατ.Δεν είναι βουλευτής ο μεγαλοκαταθέτης που έβγαλε στο εξωτερικό το 2011 ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά σύζυγος βουλευτή, όπως προκύπτει από την έρευνα της Βουλής, και συγκεκριμένα πρόκειται για τον κ. Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, το ποσόν αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα και κατόπιν το μετέφερε σε τράπεζα του Λονδίνου, με προορισμό την αγορά πλοίου. Όπως δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη, πρόκειται για απολύτως νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ κατήγγειλε ότι κάποιοι ανεύθυνα προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά της θέλοντας έτσι να κρύψουν όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε για «φαρσοκωμωδία» και «φιάσκο» όσον αφορά τις αποκαλύψεις του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής κατά του ξεπλύματος «βρόμικου» χρήματος, κ. Π. Νικολούδη, ο οποίος μίλησε προ ημερών για «έναν ή μια βουλευτή» που εξήγαγε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συνέδεσε την όλη εξέλιξη με όσα έχει καταγγείλει το κόμμα της τον τελευταίο καιρό σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και την χρηματοδότησή τους.

Όπως προκύπτει, η μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό έγινε τον Μάρτιο του 2011 και σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη είναι απαράδεκτο να γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για μια επιχειρηματική κίνηση ενός ανθρώπου που δεν είναι βουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι τόσο το δικό της «πόθεν έσχες» όσο και του συζύγου της είναι γνωστά.

Την ίδια ώρα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών έφτασε η «λίστα» του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τα πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους, που έβγαλαν στο εξωτερικό το 2011 ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Αργότερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ζητώντας τον λόγο επί του προσωπικού, είπε ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες «ένοιωθα και οργή και περιέργεια να μάθω ποιος είναι ο βουλευτής», ώσπου σήμερα την ενημέρωσε τηλεφωνικώς ο αρμόδιος για τα «πόθεν έσχες» αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Αργύρης ότι επρόκειτο για τον σύζυγό της. «Επικοινώνησα μαζί του και μου είπε, ότι είχε μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τις οποίες ρευστοποίησε και μέσω ελληνικής τράπεζα μετέφερε στο Λονδίνο με σκοπό την αγορά πλοίου», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Μάλιστα δήλωσε ότι «ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η συζήτηση αφορούσε επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου μου», οι οποίες, όπως υπογράμμισε, είναι γνωστές και μέσω των δηλώσεων για το «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν από κοινού. Όπως είπε «δεν φαντάστηκα πως θα μπορούσε να είναι μεμπτό ότι επενδύει στη ναυτιλία» και κάλεσε τον κ. Νικολούδη «να έρθει και να πει συγκεκριμένα» ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος του κατήγγειλε ότι υπάρχει τέτοιου είδους συναλλαγή». «Η δουλειά του είναι να ψάχνει το βρώμικο χρήμα. Έχω δημοσιεύσει κάθε ευρώ και κάθε δραχμή τα οποία διαχειρίστηκα», είπε με φανερή την ενόχλησή της από την στάση και την διαχείριση του θέματος εκ μέρους του προέδρου της αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

«Δεν επιτρέπω να σπιλώνεται το ήθος και η πολιτική μου σταδιοδρομία», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι είναι ηθικό να προχωρεί κάποιος σε επενδύσεις όπως και το να παντρεύεται κάποιος έναν επιχειρηματία. Και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ξεκαθαριστεί πλήρως το θέμα, αφού, όπως τόνισε «δεν δέχομαι να σπιλωθώ, έχω αρκετά στοχοποιηθεί και δεν εννοώ να γίνω στόχος του οποιουδήποτε παιχνιδιού ενδεχομένως παίζεται μεταξύ των δυο κομμάτων επειδή έφερα στην δημοσιότητα την ιστορία με τα ταμεία των κομμάτων».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει ότι «το νόμιμο ή μη της διαδικασίας μεταφοράς των χρημάτων του Ισίδωρου Κούβελου πρέπει να διερευνηθεί και την ίδια στιγμή, πρέπει να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα και διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές όλων των βουλευτών και του περιβάλλοντός τους, καθώς και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό».

Τι είπαν τα κόμματα

«Πλούσιος σύζυγος, πτωχά επιχειρήματα» αναφέρει ο ΛΑΟΣ , τονίζοντας ότι «η Ντόρα Μπακογιάννη ατύχησε δύο φορές. Μία γιατί η εξαγωγή ενός εκατ. ευρώ αφορούσε στην ίδια και τον σύζυγό της και η δεύτερη με τη δικαιολογία-απολογία της».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Αυτό είναι το πολιτικό σας σύστημα και οι ελευθερίες της ΕΕ. Τα κόμματά σας διαγωνίζονται εδώ και μέρες στο ποιο θα προσβάλλει περισσότερο τη νοημοσύνη του λαού, την ίδια ώρα που συναποφασίζετε τη σφαγή του».

Να διερευνηθεί το νόμιμο ή μη της διαδικασίας μεταφοράς των χρημάτων του Ισίδωρου Κούβελου ζητά ο ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα και διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές όλων των βουλευτών και του περιβάλλοντός τους, καθώς και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό.

Δήλωση Ισίδωρου Κούβελου

«Επί 37συναπτά έτη δραστηριοποιούμαι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στον χώρο της ναυτιλίας με αντικείμενο την πλοιοκτησία , την ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων.

Στον χώρο αυτό δεν έχει θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία αλλά απεναντίας επικρατεί η διαφάνεια και η εντιμότητα στις συναλλαγές .

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς.

Συγκεκριμένα :

Τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολλάρια Η.Π.Α.και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου και αποκτηθέντα από την δραστηριότητα μου στην πλοιοκτησία.
Το ποσό αυτό ήταν ένα μέρος μόνο των χρημάτων τα οποία επενδύω σε χρηματιστηριακούς τίτλους σε χρηματιστήρια των Η.Π.Α. σε δολλάρια Η.Π.Α. και είναι βεβαίως δηλωμένο στον πόθεν έσχες μου .
Το ποσό αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών μου επενδύσεων και προοριζόταν για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, μεταφέρθηκε δε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζα μου στο Λονδίνο.

Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς.

Συνεπώς, μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή μου πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου μου .

Ως επιχειρηματίας στην ναυτιλία και πολίτης αυτού του τόπου που δηλώνω τα έσοδα μου μέχρι το τελευταίο δολλάριο ή ευρώ, ως επαγγελματίας που τόσα χρόνια έχω στηρίξει την χώρα μου με όλους τους τρόπους, περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια και εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες , αντί να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα».

ΔΟΛ

Star-Fm.gr: Τελικά ούτε βουλευτής ήταν ο κ.Κούβελος και επειδή βρισκόμαστε σε..προεκλογική περίοδο πολλά θα ακούσουμε ακόμη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.