Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για τεκνοποίηση;

Φεβρουάριος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τι απαντούν οι ίδιες οι γυναίκες

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για τεκνοποίηση;Ποια είναι άραγε η ιδανική ηλικία για τεκνοποίηση στις γυναίκες; Για τις περισσότερες είναι μεταξύ των 25 και των 34 ετών.

Περίπου το 75% των γυναικών που ρωτήθηκαν σε έρευνα θεωρούν πως είναι η ιδανική ηλικία για να γίνουν μητέρες. 42% εστιάστηκαν στα 25-29 και 17% είπαν πως δεν υπάρχει ιδανική ηλικία.

Οι γυναίκες πίστευαν πως 25 με 30 είναι πιθανότερο να βρίσκονται ήδη σε καλό σημείο στην καριέρα τους και στα οικονομικά τους, και θα ήταν έτοιμες να αναλάβουν ένα νέο ρόλο. Η πίεση του βιολογικού ρολογιού ήταν παράγοντας για το 21% των γυναικών.

Υπήρχαν απαντήσεις από 2.210 γυναίκες, περίπου οι μισές από τις οποίες ήταν μητέρες. Πάνω από το 50% των γυναικών χωρίς παιδιά είπαν πως σκόπευαν να κάνουν δύο παιδιά, ενώ περίπου το 1/3 σκόπευαν να κάνουν τρία ή και περισσότερα.

Αν και πολλές γυναίκες συνδύασαν ή σκέφτονταν να συνδυάσουν, τη μητρότητα με την εργασία, το 62% πιστεύει πως η απόκτηση παιδιών έχει αρνητική επίδραση στην καριέρα τους. Μόνο ένα 30% των μητέρων είπε πως επηρεάστηκε η καριέρα τους.

Το 68% των μητέρων που ρωτήθηκαν ήταν ευχαριστημένες με τη στιγμή της ζωής τους που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Η πλειοψηφία απέκτησαν παιδιά πριν τα 35α τους γενέθλια. Περίπου 60% των γυναικών που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί μεταξύ 35 και 39 ετών εύχονται να ήταν νεότερες.

Το 63% των εργαζόμενων μητέρων είπαν πως ακολουθούσαν τα χνάρια των μητέρων τους που προσπαθούσαν να ισορροπήσουν την οικογένεια και την καριέρα.

www.ygeianews.gr

 

 

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 28th, 2012 at 15:20 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply