Πρώτο τρόπαιο μετά από έξι χρόνια

Μετά από ξηρασία έξι ετών η Λίβερπουλ κατέκτησε το Λιγκ Καπ, επικρατώντας με 3-2 στα πέναλτι της Κάρντιφ στον τελικό του Γουέμπλεϊ, με τον ξάδερφο του Στίβεν Τζέραρντ, Άντονι να αστοχεί από πλευράς Ουαλών στο τελευταίο χτύπημα από την άσπρη βούλα.

Οι «κόκκινοι» κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο τους μετά από έξι χρόνια (μετά το Κύπελλο Αγγλίας το 2006) και παράλληλα πήρε το όγδοο τρόπαιό της στον θεσμό. Η κανονική διάρκεια του ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλη με 1-1 και η παράταση με 2-2.

Η Κάρντιφ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ και ισοφάρισε σε 2-2 στο 118′.

Ο Άντονι Τζέραρντ μπήκε στο ματς στο 110′, ενώ ο Στίβεν ήταν αυτός που έχασε το πρώτο πέναλτι στην διαδικασία, με τον Χίτον για την ακρίβεια να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η Κάρντιφ άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό με τον Μέισον, για να ισοφαρίσει η Λίβερπουλ στο 60` με τον Σκρτελ, σκορ με το οποίο τελείωσε η κανονική διάρκεια. Η ομάδα του Νταλγκλίς φάνηκε στο 108` να «κλειδώνει» τον τίτλο, με το τέρμα του Κάιτ, όμως η Κάρντιφ «απάντησε» στο 118` με τον Τέρνερ, στέλνοντας το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι
1ο Στ. Τζέραρντ απέκρουσε Χίτον
Μίλερ δοκάρι
2ο Άνταμ απελπιστικά άουτ
Κάουι 1-0 Κάρντιφ
3ο Κάιτ 1-1 Λίβερπουλ
Γκέστεν δοκάρι
4ο Ντάουνινγκ 1-2 Λίβερπουλ
Γουϊτιγχαμ 2-2 Κάρντιφ
5ο Τζόνσον 2-3 Λίβερπουλ
Άντ. Τζέραρντ άουτ

ΚΑΡΝΤΙΦ: Χίτον, ΜακΝότον, Χάντσον, Μπεν Τέρνερ, Άντριου Τέιλορ, Κάουι, Γουΐτιγχαμ, Γκούναρσον, Μέισον, Ζεστέντ, Κένι Μίλερ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Γκλεν Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ (87′ Κάραγκερ), Χοσέ Ενρίκε, Χέντερσον (58′ Μπέλαμι), Τσάρλι Άνταμ, Τζέραρντ, Ντάουνινγκ, Λουΐς Σουάρες, Κάρολ.
Newsroom ΔΟΛ


Cardiff City – Liverpool 2:2 από FootballKing1992


Cardiff City – Liverpool Penalty Shootout από FootballKing1992

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.