Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ειδικό Πλαίσιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Δυτικής Μακεδονίας…

26 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την κατάρτιση ενός Ειδικού Πλαισίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Δυτικής Μακεδονίας πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης στη σύσκεψη για την ενεργειακή φτώχεια, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Σόκουτης, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αδήριτη αναγκαιότητα η ανάληψη μιας συνολικής και συντονισμένης πρωτοβουλίας και δράσης για να βγει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την αναπτυξιακή ένδεια που βιώνει, με:

την ανεργία σε εφιαλτικά επίπεδα
το ΕΣΠΑ που εκχωρείται στο κεντρικό κράτος
τη ΔΕΗ που συρρικνώνεται
την καθημερινά μειούμενη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια συνολική, καλά οργανωμένη και στοχευμένη διεκδίκηση χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την υλοποίηση ενός ειδικού πλαισίου για την οικονομική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

Είναι η ώρα για επιθετική πολιτική είπε ο κ. Σόκουτης και υπογράμμισε, ότι με ακλόνητα επιχειρήματα και πλήρη τεχνοκρατική προετοιμασία φακέλων θα πρέπει να διεκδικήσουμε απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότηση πέραν του ΕΣΠΑ αξιοποιώντας πρωτοβουλίες και δράσεις στα πλαίσια της Ευρώπης των Περιφερειών.

This entry was posted on Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2012 at 17:03 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply