Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αριστείδης Ματσούκας: «Καμία βοήθεια στη Δ Εθνική»

26 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Για την δύσκολη κατάσταση στη Δ Εθνική και την αποχώρηση της Νίκης Αγκαθιάς μίλησε στο Sentrafm ο πρόεδρος του συλλόγου, Αριστείδης Ματσούκας

Ο έμπειρος παράγοντας, που πρωτοστάτησε την περσινή περίοδο στις κινητοποιήσεις της Δ Εθνικής για τις επιχορηγήσεις, επισήμανε πως τα προβλήματα στην κατηγορία είναι πολλά και η ΕΠΟ ενδιαφέρεται μόνο για να εισπράττει πρόστιμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αριστείδη Ματσούκα:
Για τα προβλήματα στη Δ Εθνική: «Είναι μια κατηγορία που πονάει. Είναι ένα καζάνι που βράζει. Πιστεύω πως σιγά-σιγά όλες οι ομάδες θα αποχωρήσουν διότι υπάρχει πλήρης απαξίωση από την πολιτεία και την ΕΠΟ. Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που η ΕΠΟ έχει στα χέρια της. Ο κύριος Πιλάβιος τα έχει καταφέρει εδώ και έξι χρόνια έτσι ώστε καμία ομάδα να μην πάρει επιχορήγηση. Δεν υπήρχε αναδιάρθρωση πουθενά. Με την αλλαγή και τον κανονισμό με την χρησιμοποίηση νέων ποδοσφαιριστών, κάναμε όλους τους πατεράδες μάνατζερ. Έστελναν μικρούς σε ηλικία διαιτητές και καλά έκαναν ώστε να μπορέσουν να ανέβουν και αυτοί. Δεν ήταν καλό όμως το γεγονός ότι μοίραζαν τις κίτρινες και τις κόκκινες κάρτες σαν τα πορτοκάλια για να μπορούν να σταθούν στο πρωτάθλημα οι πιτσιρικάδες με αποτέλεσμα το κακό να είναι διπλό. Το ένα ήταν η αγωνιστική τιμωρία και το άλλο ήταν χρηματικό. Πέρυσι ήμουν κάθετος και είπα πως δεν πληρώνω».

Για την αντιμετώπιση που λαμβάνουν από την Πολιτεία: «Ήταν προσωπική υπόσχεση του κυρίου Πιλάβιου σε μια εκδήλωση της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Ημαθίας. Ρωτήθηκε από εμένα προσωπικά και δεσμεύτηκε προσωπικά πως δεν θα προβεί σε επιβολή χρηματικών προστίμων. Είναι κάτι που αδυνατούν οι ομάδες να πληρώσουν. Κάθε δυο μήνες έρχονται τα ραβασάκια. Πέρυσι είχαμε κάνει μια κίνηση από την Δ Εθνική όπου κάθε όμιλος είχε και τον εκπρόσωπό του. Πήγαμε στην ΕΠΟ μια τριμελής και δεν μας δέχτηκαν. Πιστεύοντας ότι θα φτάσουμε ως τον υπουργό, τον κύριο Μπιτσαξή, ακούσαμε από τον ίδιο τον υπουργό πρωτάκουστες, ακατονόμαστες εκφράσεις. Μας άφησε να καταλάβουμε πως δεν τους νοιάζει για το πρωτάθλημα. Στέλνουν διαιτητή για παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, από τα Γιάννινα που σφυρίζει Α Εθνική και πληρώνουν γι’ αυτό 1250 ευρώ. Στέλνουν παρατηρητή διαιτησίας από την Δράμα. Στέλνουν παρατηρητές από διπλανό νομό και παίρνουν 200 ευρώ. Αυτοί πληρώνονται όλοι από το σωματείο. Οι διαιτητές δεν παίρνουν τίποτα, μόνο το ταξί που θα χρησιμοποιήσει. Τα ξέρουν αυτά τα προβλήματα; Έχουμε πέντε χρόνια με την ομάδα στην Δ Εθνική, δεν χρωστάμε σε κανέναν, βγάζουμε και ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε βοήθεια ούτε από την πολιτεία, ούτε από την ΕΠΟ».

Για το ποια είναι τα προβλήματα και αν έχει ενδιαφερθεί κανείς ώστε να γίνουν γνωστά αυτά: «Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν είναι το ράδιο Αλεξάνδρειας και εσείς. Κανένας άλλος δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει γιατί αποχωρεί αυτή η ομάδα. Έχω αφιερώσει χρόνια στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι οικονομικός ο λόγος που αποχωρούμε. Είναι η ολοκληρωτική απαξίωση. Φέτος η ομάδα έχει κατά κύριο λόγο νέους σε ηλικία παίκτες. Το 80% είναι πιτσιρικάδες. Κανένας από αυτούς δεν παίρνει χρήματα. Δεν είχαμε έξοδα. Το μπάτζετ της ομάδας είναι 25.000 ευρώ. Ήδη έχουμε ξοδέψει το μισό. Υπάρχει απαξίωση, δεν έχουμε λόγο να αγωνιστούμε. Θα παίξουμε δέκα φιλικά και τέλος για φέτος. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα έξοδα που θα έχουν τώρα οι ομάδες που θα παίζουν Τετάρτη-Κυριακή συνεχόμενα για να βγει το πρωτάθλημα. Έχουμε ένα σορό προβλήματα τώρα με τα χιόνια. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μας δώσει μια βοήθεια οικονομική έστω για τα έξοδα της μετακίνησης. Έστω να ενδιαφερθεί κάποιος γι’ αυτά τα παιδιά που κάνουν προπόνηση μέσα στα χιόνια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως παίρνουν ένα εκατομμύριο ευρώ από τα πρόστιμα της Δʼ Εθνικής. Δεν υπάρχει ομάδα με κάτω από 6.000 ευρώ πρόστιμο. Αυτοί οι κύριοι κάθονται στις καρέκλες τους μόνο από την Δ Εθνική. Από εμάς δεν θα πάρουν, να ζήσουν από άλλους».

Χρηστάκης Μπαζάκας

This entry was posted on Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, 2012 at 11:55 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, Γ + Δ Εθνική, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply