Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πολλές επιλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ο Πάγκαλος

Φεβρουάριος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/9EC6D2DB546B315E118AE4160E35DA1F.jpgΥπέρ περισσότερων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι αιφνιδιάστηκε από τη σύμπραξη Βενιζέλου – Λοβέρδου. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι περίμενε πως θα υπήρχε και υποψήφιος από την κίνηση Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου.

«Όταν εκλέγουμε την κεντρική μας επιτροπή και τον πρόεδρό μας πρέπει να επιλέξουμε για θεμελιώδη θέματα», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, και επανέλαβε ότι η εκλογή του νέου αρχηγού πρέπει να γίνει από τη βάση με κάλπη, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μια ομάδα στελεχών, με την ονομασία «νέοι μεταρρυθμιστές», η οποία κάνει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, αρκετές από τις οποίες τις υποστηρίζει και ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, σημείωσε ότι είναι υπέρ της δημοκρατίας και η δημοκρατία προϋποθέτει πολλές επιλογές.

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε επίσης ότι τον εξέπληξε η σύμπραξη Ανδρέα Λοβέρδου και Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι κανένα πρόσωπο, ως νέος αρχηγός, δεν πρόκειται να σώσει την κατάσταση, εάν δεν γίνουν δομικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, κάτι που ζητάει και ο λαός.

Για το μνημόνιο 2 είπε ότι έπρεπε να ψηφισθεί για να σωθεί η χώρα, αν και ενοχλήθηκε από τις παρεμβάσεις στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα.

Πάντως, πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη μάς σώζει από την χρεοκοπία, στην οποία οι ίδιοι οδηγήσαμε τη χώρα».

Μιλώντας για τα αντιγερμανικά αισθήματα στην Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών έχουν γίνει αντάρτες στα βουνά της Ρούμελης».

Αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδη, για την υπάρξη βουλευτή ο οποίος φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ ο κ. Πάγκαλος είπε πως «όταν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, τότε δεν το λες».

«Γιατί λέμε ένα γεγονός χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε;» διερωτήθηκε και έστρεψε τα πυρά του και κατά του προέδρου της Επιτροπής για τον έλεγχο των κοινοβουλευτικών «πόθεν έσχες», Βαγγέλη Αργύρη, για τον οποίο είπε ότι είναι «εντελώς ακατάλληλος για να είναι πρόεδρος αυτής της επιτροπής».

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 25th, 2012 at 17:20 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply