Ο ηρωικός Κάρολ κράτησε το μηδέν, ο Τζιμπούρ… πυροβόλησε και ο Ολυμπιακός με το 1-0 βρέθηκε στους «16» όπου θα αντιμετωπίσει την Μέταλιστ!

Με δυο κόφτες και τον Ιμπαγάσα να επιστρέφει στο βασικό σχήμα παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός . Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ο Κάρολ, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Μαρκάνο και στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος. Μανιάτης και ο Ορμπάιθ τα δυο αμυντικά χαφ με τον Ιμπαγάσα σε ρόλο οργανωτή να συμπληρώνει την τριάδα του άξονα. Ο Φουστέρ προτιμήθηκε για τα δεξιά, ο Μιραλάς στα αριστερά και ο Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ με το καλημέρα

Η πίεση και η κίνηση στην επίθεση έφερε αποτέλεσμα στο Λουζνίκι και με την ίδια συνταγή ο Ολυμπιακός… υποδέχθηκε τη Ρούμπιν. Με το… καλημέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τους διαδρόμους, πίεσαν ψηλά τους Ρώσους, ώστε να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά. Το ρίσκο της πίεσης λίγο έλειψε να παγώσει το «Καραϊσκάκη»  μόλις στο 8’, αφού ένα κενό στον άξονα και μια μεγάλη κάθετη του Νάτχο έφερε τον Μάρτινς τετ α τετ με τον Κάρολ, ωστόσο ο Νιγηριανός λογάριαζε χωρίς τον Παπαδόπουλο , αφού ένα μεγαλοπρεπέστατο τάκλιν του στέρησε την ευκαιρία να πλασάρει.

Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε, από την ευκαιρία της Ρούμπιν, συνέχισε την πίεση και στο 13’ το Καραϊσκάκη ζεστάθηκε για τα καλά… Φάουλ του Ιμπαγάσα, πρώτη κεφαλιά του Μαρκάνο, και ο Τζιμπούρ με το κεφάλι άνοιξε το σκορ δίνοντας μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης. Οι Ρώσοι έκαναν εύκολα το λάθος και η τριάδα της επίθεσης Τζιμπούρ-Φουστέρ-Μιραλάς  έβγαινε πολλές φορές στην επίθεση. Ο Μανιάτης με τον Ορμπάιθ έκαναν καλή δουλειά στα ανασταλτικά καθήκοντα και ο Ιμπαγάσα έδινε τον ρυθμό, αφού για ακόμα ένα ματς οι ερυθρόλευκοι ανέβαιναν επίπεδο με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.

Μπορεί οι Ρώσοι να μην μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, ωστόσο και ο Ολυμπιακός δεν είχε υπομονή στην τελική προσπάθεια. Ο Τζιμπούρ στο 20’ δεν μπόρεσε στο τετ α τετ να πλασάρει όπως ήθελε, ενώ τρία λεπτά αργότερα, η μπαλιά – τρύπα του Ιμπαγάσα δεν έφτασε όπως έπρεπε στα πόδια του Φουστέρ. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίωρο έκανε ό.τι ήθελε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ και στην άμυνα δεν ανησυχούσε με την παρουσία των Μέλμπεργκ – Αβραάμ.

Μια φάση καρμπόν του 8’ ήταν αρκετή για να ανησυχήσει ξανά τον Ολυμπιακό στο 31’, αφού ένα λάθος στον άξονα και μια αδράνεια του Τοροσίδη έβγαλε τον Βαλντές τετ α τετ, ωστόσο ο Κάρολ στην αρχή και ο Ιμπαγάσα στη συνέχεια… εξέθεσαν τον Παραγουανό. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και μπορεί να μην πίεζαν πλέον τόσο ψηλά, ωστόσο είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν ακόμα μια φορά. Δουλεμένη φάση στο 35’, κομπίνα του Ιμπαγάσα, ωστόσο το πλασέ του Φουστέρ δεν βρήκε στόχο.

Έδωσε χώρους, είχε Κάρολ!

Οι Πειραιώτες έχοντας το προβάδισμα, μπήκαν με διαφορετική… συνταγή, έδωσαν χώρο στη Ρούμπιν, δεν ρίσκαραν και φυσικά δεν μάρκαραν ψηλά. Η Ρούμπιν ανέβηκε, ο Νάτχο περνούσε κάθετες στην επίθεση και στο 51’ ο Ολυμπιακός κινδύνευσε, ωστόσο το πλασέ του Μάρτινς έδιωξε σωτήρια ο Κάρολ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ανέβουν, ο Ιμπαγάσα όμως στο 59’ υπέπεσε σε λάθος, αφού δεν έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Τζιμπούρ που ήταν απέναντι από τον Ριζίκοφ. Η Ρούμπιν συνέχισε την πίεση, έβαλε τον Ολυμπιακό στην περιοχή του, ωστόσο απέναντι της είχε έναν εξαιρετικό Κάρολ, ο οποίος τόσο στο 65’ στο σουτ του Νάτχο όσο και στο 70’ στο εξ’ επαφής σουτ του Νάβας έσωσε την ομάδα του.

Ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Μακούν στη θέση του Ιμπαγάσα για να κρατήσει μπάλα, ωστόσο ο «πονοκέφαλος» άκουγε στο όνομα… Κάρολ, ο οποίος από το 70’ αγωνιζόταν με τράβηγμα. Ο Βορειοιρλανδός υπέφερε, αλλά κρατούσε, μιας και στον πάγκο υπήρχε ο νεαρός, Μπάμποβιτς, μάλιστα μέχρι και βολέ με το… αριστερό έκανε, κάτι που σήκωσε το Καραϊσκάκη στο πόδι που φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Ο Βαλβέρδε τα έδωσε όλα στον άξονα, περνώντας τον Μοντέστο στη θέση του Φουστέρ και ο Ολυμπιακός… σφράγισε την πρόκριση στους «16». Μάλιστα, αν ο Μιραλάς αποφάσιζε να… σηκώσει το κεφάλι και να δει τον Τζιμπούρ, οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα ένα τέρμα. Στις καθυστερήσεις ο Κάρολ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με μια ακόμα απίστευτη επέμβαση στην κεφαλιά του Βαλντές

MAN OF THE MATCH:Στη Μόσχα κράτησε το μηδέν και στο Καραϊσκάκη έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16». Ο Κάρολ με πέντε σωτήριες επεμβάσεις και τεράστια ψυχικά αποθέματα εξελίχθηκε στον κορυφαίο του γηπέδου. Από το 70’ έπαιζε τραυματισμένος, σούταρε με το αριστερό και δεν λύγισε ούτε λεπτό, αν και υπέφερε από τους πόνους. Ο Βορειοιρλανδός ήταν απίστευτος και στις καθυστερήσεις έκανε ακόμα μια απίθανη επέμβαση

 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που έπρεπε, ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα ένα τέρμα, αν ήταν πιο υπομονετικοί στην επίθεση. Ο Μιραλάς σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις δεν έδωσε όταν επρεπε στον Τζιμπούρ, ο οποίος ήταν σε πλεονεκτική θέση προκαλώντας έτσι και τον… εκνευρισμό της εξέδρας, αλλά του Βαλβέρδε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εξαιρετικοί Τζιμπούρ – Ιμπαγάσα, ο Αλγερινός ήταν εξαιρετικός στην επίθεση και ο Ιμπαγάσα έκανε μεγάλο ματς στο α’ μέρος. Ο Τζιμπούρ πέτυχε το μοναδικό γκολ του ματς,  έτρεξε αρκετά και πίεσε τους Ρώσους. Ο Αργεντίνος έδωσε το κάτι παραπάνω στο α’ μέρος, πέρασε αρκετές κάθετες και κατάπιε πολλά χιλιόμετρα. Στην επανάληψη κουράστηκε και αντικαταστάθηκε στο 72’ από τον Μακούν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα ο Σουηδός, Γιοχάνεσον, πήρε σωστές αποφάσεις και «κιτρίνισε» τα σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά και τις διαμαρτυρίες. Ήταν μάλιστα ανεκτικός σε κάποιες σκληρές φάσεις τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τη Ρούμπιν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με συνταγή Μόσχας, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους «16». Είχε πίεση, πάθος και γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά και έναν απίθανο Κάρολ στην επανάληψη. Η κούραση του β’ μέρους, αλλά και ο χώρος που δόθηκε στους Ρώσους έφερε τη Ρούμπιν στην περιοχή του Κάρολ, ωστόσο ο Βορειοιρλανδός ήταν συγκλονιστικός και με πέντε σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν, έστω και αν από το 70’ έπαιζε με … ένα πόδι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (73′ Μακούν), Φουστέρ (81′ Μοντέστο), Μιραλάς, Τζιμπούρ (88′ Αμπντούν).

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Ριζικόφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ (68′ λ.τ. Νέμοφ), Ριαζάντσεφ, Κίσλιακ (46′ Ντιαντιούν), Καραντενίζ, Νάτχο, Μάρτινς (64′ Κασάεφ), Βαλντές.

 

www.gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.