Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς θα νικήσετε την αϋπνία

Φεβρουάριος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τρόποι για να κοιμάστε εύκολα

Πώς θα νικήσετε την αϋπνίαΝυστάζετε αλλά όταν πέφτετε στο κρεβάτι, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε με τίποτα; Για όλα υπάρχει η αιτία όπως και η λύση. Γι’ αυτό πρέπει να βρείτε από πού ξεκινάει το πρόβλημά σας. Δηλαδή σε περίπτωση που φταίει το στρώμα, πρέπει να το αλλάξετε και να χρησιμοποιείτε όσα μαξιλάρια, χρειάζεστε.

Καλό είναι μάλιστα, όταν ξαπλώνετε να μην παρακολουθείτε τηλεόραση. Κι αυτό γιατί μπορεί να νυστάζετε αλλά η αγωνία για το τέλος μιας ταινίας, μπορεί να σας προκαλέσει αϋπνία. Εάν πάντως κοιμάστε με δυσκολία, καλό είναι να αποφεύγετε τον καφέ μετά το μεσημέρι. Στο μεταξύ πάντως, υπάρχουν και τρόφιμα που σας βοηθούν να κοιμάστε ξεκούραστα όπως το ζεστό γάλα, η γαλοπούλα, οι μπανάνες, το γιαούρτι, το ρύζι κ.ά.

Πριν πέσετε για ύπνο, καλό είναι να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο με χαλαρωτικά έλαια και να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Με αυτούς τους τρόπους θα αποβάλλετε την ένταση που είχατε και θα διώξετε την αϋπνία.

Το πιο σωστό βέβαια είναι να μπείτε σε πρόγραμμα. Δηλαδή να προσπαθήσετε να κοιμάστε και να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Και να θυμάστε ότι προτού κοιμηθείτε, δεν πρέπει να τρώτε και να πίνετε πολύ για να μη φουσκώσετε.

 

 

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 24th, 2012 at 17:04 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply