Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κανονικά στις 18 Μαρτίου η εκλογή προέδρου στο ΠαΣοΚ

Φεβρουάριος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δύο εβδομάδες πριν θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες

Κανονικά στις 18 Μαρτίου η εκλογή προέδρου στο ΠαΣοΚΟργανωτικά και οικονομικά ζητήματα, απασχόλησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, σύσκεψη που είχε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου με στελέχη του Κινήματος.

Επίσης, στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα τεχνικά ζητήματα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η προετοιμασία του ενόψει της εκλογής νέου προέδρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα οδεύσει προς τις διαδικασίες που έχει αποφασίσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει με την Εθνική Συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαρτίου να μετατρέπεται την δεύτερη ημέρα (4 Μαρτίου) σε Εθνικό Συμβούλιο.

Εκεί θα θα υποβληθούν και θα ανακηρυχθούν υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ η εκλογή θα γίνει στις 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προτάσσει, όπως έχει αποφασίσει, σε κάθε περίπτωση έναντι των εσωτερικών του διαδικασιών τις όποιες εξελίξεις αφορούν την χώρα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ενδέχεται η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιηθεί αργότερα από τις 3 και 4 Μαρτίου, δεδομένου ότι την 1η και 2α Μαρτίου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτή η χρονική μετάθεση είναι πιθανή όχι μόνο λόγω της Συνόδου Κορυφής, αλλά και προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος ώστε το ΠΑΣΟΚ να συζητήσει τα «κείμενα βάσης» για τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και τον καθορισμό των αξόνων του προγράμματος με το οποίο θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.

Επίσης αυτά τα δύο κείμενα θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάσει την Τρίτη.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ θα οδεύσει στην εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος στις 18 Μαρτίου.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 24th, 2012 at 11:06 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply