«Ολα έγιναν νόμιμα – δεν δίνω το όνομα» λέει ο Νικολούδης – Τι αποκάλυψε η έρευνα της Βουλής και του ΣΔΟΕ

Ζευγάρι οι κάτοχοι του λογαριασμού του 1.000.000 ευρώΜε έμβασμα από ελληνική τράπεζα προς το εξωτερικό έφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ, από βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Παναγιώτης Νικολούδης.

Επίσης, από την έρευνα του επικεφαλής της Επιτροπής για το πόθεν έσχες κ. Βαγγέλη Αργύρη φαίνεται ότι προκύπτει πως το ποσό ανήκει σε ζευγάρι από το οποίο ο ένας είναι πολιτικός. Το έμβασμα εστάλη τον Μάιο του 2011, κατά δήλωση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την έρευνα προκάλεσε καταγγελία ιδιώτη. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό δεν του επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του ονόματος, διότι όλα έγιναν νόμιμα.

Από τη Βουλή και τον ΣΔΟΕ στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκονται οι βουλευτές οι οποίοι είχαν δηλώσει, το 2010, ποσά καταθέσεων περίπου 1.000.000 ευρώ και τα οποία δεν εμφανίζονται στις δηλώσεις του 2011. Οπως φαίνεται να προκύπτει από μηχανογραφικά στοιχεία, τόσο της Βουλής όσο και το υπουργείου Οικονομικών, 18 βουλευτές έχουν υψηλές καταθέσεις αλλά σε ελάχιστους (δεν ξεπερνούν τους δύο) εντοπίζονται διαφορές.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.