Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα θα έχει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για νέο κύκλο διαπραγματεύσεων σχετικά με το πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Αυτή την ώρα υπουργός Εξωτερικών συναντάται με τον Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ενώ μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο Μάθιου Νίμιτς είχε χθες συνομιλίες στα Σκόπια και συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο της χώρας. Γκιόργκι Ιβανόφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι και τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ωστόσο ο κ. Νίμιτς ξεκαθάρισε πως δεν κομίζει νέα πρόταση για το θέμα της ονομασίας και πρόσθεσε: “Υποβάλλω προτάσεις μόνο όταν πιστεύω ότι είναι χρήσιμο. Ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ δεν υποβάλλω προτάσεις αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση εδώ μου μετέφερε με σαφήνεια τις θέσεις της και μου εξέφρασε τη βούληση της για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας και για εποικοδομητική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις. Θα μεταφέρω τις θέσεις αυτές στην ελληνική κυβέρνηση”.

Ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί στις 3:30 μετά το μεσημέρι και με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.