http://www.skai.gr/files/temp/CEFC94DC125957075B5B00A94635BE15.jpgΕντός των επόμενων εβδομάδων αρχίζουν οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων για τις ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ καθώς και το 35% των Ελληνικών Πετρελαίων τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, Κώστας Μητρόπουλος μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση χθες βράδυ στο Πολεμικό Μουσείο.

Απ’ την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής του ΟΤΕ και οικονομολόγος, Παναγής Βουρλούμης, υποστήριξε πως η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να πραγματοποιηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, με στόχο να απαλλαγεί ο εθνικός πλούτος από την κακοδιαχείριση του κράτους.

Την ανάγκη να ληφθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης.

Πρότεινε μεταξύ άλλων να πωληθούν ζημιογόνες επιχειρήσεις στους εργαζόμενους έναντι 1 ευρώ ή να κλείσουν και να δημιουργηθούν εταιρείες διαχείρισης ακινήτων που θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο.

Ο πρόεδρος της “Δράσης” Στέφανος Μάνος σημείωσε ότι απαιτούνται 400 χιλιάδες απολύσεις από τον κρατικό τομέα, εκ των οποίων οι 100 χιλιάδες να γίνουν φέτος.

Πρότεινε μάλιστα για την πρώτη 3ετία οι απολυμένοι να λαμβάνουν το 70% των τακτικών αποδοχών τους ενώ τόνισε ότι ο στόχος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας πρέπει να είναι μαζικός διπλασιάζοντας το στόχο στα 100 δις ευρώ.

Νίκος Φιλιππίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.