Οι τρεις λόγοι που έκαναν αναγκαίο το ταξίδι του κ. Λ. Παπαδήμου

Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός ενόψει του κρίσιμου EurogroupΣτις Βρυξέλλες μετέβη το απόγευμα της Κυριακής εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές για το νέο πακέτο των 130 δισ. ευρώ και κυρίως για το «κλείσιμο» του PSI. Μαζί του μετέβη και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

H αναχώρηση του πρωθυπουργού δεν ανακοινώθηκε επισήμως από το γραφείο του και δεν ήταν προγραμματισμένη, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία, καθώς υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο.

Ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος έκριναν στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου ότι, ενόψει της αυριανής ιδιαίτερα κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, είναι αναγκαία και η παρουσία του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες:
Πρώτον, γιατί διεξάγονται πολλές παράλληλες και κρίσιμες διαβουλεύσεις, σε διάφορα επίπεδα, με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, το ΔΝΤ και κράτη-μέλη και απαιτείται άμεση αλληλοενημέρωση.

Δεύτερον, γιατί μπορεί να προκύψει η ανάγκη να ληφθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη Χώρα και απαιτείται να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης και σε βάθος συνεννόησης μεταξύ Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών.

Τρίτον, γιατί μπορεί να χρειαστεί μια τελική συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης και του IIF, σε συνέχεια της σειράς συναντήσεων που έγιναν στην Αθήνα μεταξύ των κκ. Παπαδήμου, Βενιζέλου, Νταλάρα και Λεμιέρ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους κκ Γιούνκερ και Μπαρόζο.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.