Μπαλωθιές τίτλου από τον ΠΑΟ, τράβηξε… Περόνε ο Αστέρας – Δείτε όλα τα γκολ

Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Παγκρήτιο επικρατώντας με  2-0 του Εργοτέλη για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και αυτή την εβδομάδα.

Σιμάο και Μαυρίας τα τέρματα των Πρασίνων που μεταφέρουν πλέον την πίεση στον Ολυμπιακό που αγωνίζεται την Κυριακή με τον Πανιώνιο.

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Αστέρα Τρίπολης πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια με πολύ ωραίο γκολ.

Την Κυριακή:

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη δεν ανέδειξε νικητή αφού ο ΠΑΟΚ σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι και έτσι οι ομάδες έμειναν στο 0-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με δύο κεφαλιές με 2-0 του Πανιώνιου και μείωσε ξανά τη διαφορά στους δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ η Κέρκυρα πήρε σημαντική νίκη επί της Δόξας Δράμας με  3-1 στην προσπάθεια για την παραμονή.

Νωρίτερα, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννενα  και ο Λεβαδειακός 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

ΠΑΟ… ξανά στο +5 με μπαλωθιές επί του Εργοτέλη

Ο Παναθηναϊκός έκανε το… καθήκον του στο Παγκρήτιο, νίκησε 2-0 τον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 22ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και…μετέφερε το άγχος στον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει αύριο τον Πανιώνιο. Ο Σιμάο στο 55′ με κεφαλιά και ο Μαυρίας στο 59′ με πλασέ ήταν οι σκόρερ των Πρασίνων, που αύξησαν στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Κακής ποιότητας ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος στο Παγκρήτιο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να επιδίδονται σε πολλά λάθη, κυρίως στη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι, ιδιαίτερα επιθετικά δεν φάνηκαν καθόλου, ενώ ο Παναθηναϊκός όπως συνηθίζει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του «σπατάλησε» τα πρώτα 45 λεπτά χωρίς να πιέσει τον αντίπαλό του.

Η μόνη απειλή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 38′ με τον Τοτσέ να πιάνει το σουτ από πλάγια μέσα στην περιοχή και να κοντράρει η μπάλα στον Χίμπλινγκερ, ενώ τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μοναδική ευκαιρία τους στο διάστημα αυτό:

Από κάθετη μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ο Δάρλας με τάκλιν αυτοθυσίας πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Τοτσέ, ο οποίος ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Πίρσον.

Τελείως διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο μέρος με τον Φερέιρα να ρίχνει στη μάχη τον Μαυρία στη θέση του ανέτοιμου Κατσουράνη και να δίνει το πάνω χέρι στον Παναθηναϊκό.

Στο 53′ οι Πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ με το (αδύναμο) σουτ του Κλέιτον μέσα από την περιοχή να μπλοκάρει ο Πίρσον. Δύο λεπτά μετά, από κόρνερ του Κλέιτον, ο Σιμάο με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (0-1).

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 59′, όταν από το σουτ του Χριστοδουλόπουλου και την ασθενή επέμβαση του Πίρσον, ο Μαυρίας πήρε το «ριμπάουντ» και δεν δυσκολεύτηκε με το πρώτο γκολ στην καριέρα του να πετύχει το 0-2.

Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρα)

Κίτρινες: Μπέτο – Σιμάο, Βιτόλο

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ (64΄ Κυριακίδης), Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης (80΄ Τζανακάκης), Μπέτο, Δάρλας, Καρέλης (85΄ Ευαγγέλου), Κουτσιανικούλης

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης (46΄ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (76΄ Πετρόπουλος), Κλέιτον (70΄ Καραγκούνης)

Τα… φτερά του «Δικεφάλου» χτύπησαν στα δοκάρια

Τα δοκάρια δεν επέτρεψαν στον «Δικέφαλο» να ανοίξει τα φτερά του και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον Άρη, που έγινε ακίνδυνος επιθετικά από τη στιγμή που από το ματς αποχώρησε ο Καστίγιο. Ο Γεωργιάδης στο 50′ και ο Αθανασιάδης στον 79′ ήταν αυτοί που «σημάδεψαν» τα δοκάρια στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που ξεχώρισε στην 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, καθώς κατάφερε παρά την απουσία του Φωτάκη, να κυριαρχήσει στο κέντρο, ενώ επιθετικά καταλυτική ήταν η παρουσία του Απόστολου Γιάννου και άριστη η συνεργασία του με τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 27′, το 29′ και το 45′ αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Η τύχη τούς γύρισε την πλάτη στο 50′ όταν ο Γιάννου πέρασε έξοχα τη μπάλα στον Γεωργιάδη κι αυτός προσπάθησε να ολοκληρώσει ιδανικά τη φάση, όμως είδε τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Ο Αρης από την πλευρά του είχε να αντιπαραθέσει μία ωραία ατομική ενέργεια του Καστίγιο που άδειασε τον Τσιρίλο στο 20′, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Κρέσιτς κι ένα φάουλ-σήμα κατατεθέν του Ντάρσι Νέτο στο 64′ που «πάγωσε» την Τούμπα, μέχρι να καταλάβουν οι 25.000 φίλοι του ΠΑΟΚ ότι η μπάλα βρισκόταν στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 79′ ο Στέφανος Αθανασιάδης έφυγε εντελώς μόνος μετά από ασίστ του Πάμπλο Γκαρσία, πλάσαρε ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε τον Βελλίδη και είδε τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό (αυτή τη φορά) δοκάρι του γκολκίπερ του Αρη.

Οι «κίτρινοι» έχασαν μέσα σε 20 λεπτά δύο επιθετικούς -τον Καστίγιο και τον Γιαννιώτα- από τραυματισμούς, ενώ διαμαρτύρονται για μη αποβολή του Κρέσιτς στο φάουλ που έκανε εκτός περιοχής στον Γιαννιώτα.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Γκαρσία, Αθανασιάδης, Κρέσιτς – Λαζαρίδης, Καζναφέρης, Φατί, Τριανταφυλλάκος

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (70′ Νιμανί), Γιάννου (80′ Παπάζογλου), Αθανασιάδης.

ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάντο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Καζναφέρης (50′ Γιαννιώτας, 78′ λ.τρ. Τριανταφυλλάκος), Φατί, Παπαζαχαρίας, Ούμπιντες, Ακόστα, Καστίγιο (57′ λ.τρ. Καπετάνος).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 22ης αγωνιστικής:

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (66′ Περόνε)

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2 (55′ Σιμάο, 59′ Μαυρίας)

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-2 (35′, 41′ Ναπολεόνι)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-2 (75′ πεν. Μπακαγιόκο – 30′ Τάτος, 70′ Μήτρογλου)

Κέρκυρα-Δόξα Δράμας 3-1 (20′ πεν., 51′ Ιωάννου, 75′ Αγρίτης – 63′ Κυβελίδης)

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0 (41′ Μακούν, 50′ Ντιόγκο)

ΠΑΟΚ-Αρης 0-0

ΑΕΚ-ΟΦΗ αναβολή


Η βαθμολογία Β. Αγ.

1. Παναθηναϊκός 54 22

2. Ολυμπιακός 52 22

3. ΠΑΟΚ 39 22

4. ΑΕΚ 37 21

5. Ατρόμητος 34 21

6. ΟΦΗ 32 21

7. Αστέρας Τρίπ. 31 22

8. Άρης 30 22

9. Ξάνθη 29 22

10. Πανιώνιος 23 22

11. Εργοτέλης 23 22

12. Λεβαδειακός 22 20

13. ΠΑΣ Γιάννινα 18 20

14. Παναιτωλικός 18 22

15. Κέρκυρα 18 21

16. Δόξα Δράμας 12 20

Σκόρερς:

15 γκολ: Λέτο (Παναθηναϊκός)

13 γκολ: Μιραλάς (Ολυμπιακός)

10 γκολ: Πάντελιτς (Ολυμπιακός)

Δείτε όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις των αγώνων της 22ης αγωνιστικής της Super League.


ΔΟΛ – ΕΡΤ – Spor Fm. TV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.