Πραγματοποιήθηκε ακόμη μία  σηματοδότηση τουριστικών πεζοπορικών διαδρομών

Το σωματείο τουριστικών επιχειρήσεων νομού Γρεβενών υλοποίησε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 την πρώτη προγραμματισμένη δράση σηματοδότησης  πεζοπορικής διαδρομής στην Κρανιά Γρεβενών και συγκεκριμένα το μονοπάτι από την πλατεία του χωριού μέχρι την τοποθεσία “Πέτρα του Μεσίρη”.

Μέλη του σωματείου ξεκίνησαν το πρωί από την πλατεία της Κρανιάς και σηματοδότησαν την διαδρομή με μεταλλικά ταμπελάκια (διάστασης 10εκ*10εκ) και χρώματος λευκού με μπλε., έβαλαν σημάδια ίδιου χρώματος σε πέτρες κατά μήκος της διαδρομής και καθάρισαν το μονοπάτι από ξύλα και κλαδιά όπου ήταν απαραίτητο.

Η διαδρομή είναι μήκους 5 χμ (μέχρι την Πέτρα του Μεσίρη) πλήρως σηματοδοτημένη, και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία του χωριού και κατά μήκος της διαδρομής ενημερωτικές πινακίδες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να έχει ο περιπατητής. Πρόκειται για μια πολύ ωραία πεζοπορική διαδρομή σε ένα από τα αξιολογότερα  δάση του νομού που αποτελείτε κυρίως από δάση μαύρης πεύκης, αλλά και συστάδες (τις λίγες που υπάρχουν στα δάση των Γρεβενών) ελάτης και  σφενταμιών.

Η επιλογή της διαδρομές έγινε για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες του χωριού Κρανιά, και όχι μόνον, σε μία ημερήσια πεζοπορική απόδραση στα όρια του εθνικού δρυμού της Βάλια Κάλντα . Αποτελεί δε το πρώτο μέρος μιας μεγάλης πεζοπορικής διάσχισης που θα συνδέσει πεζοπορικά πολλά χωριά και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νομού μας (όπως, Μικρολίβαδο, Βάλια Κάλντα Μοναχίτι, Πορτίτσα, Σπήλαιο κλπ).

Ένα τέτοιο μεγάλο και σωστά σηματοδοτημένο μονοπάτι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης  πεζοπορικού τουρισμού για τον νομό μας, και θα δημιουργήσει παράλληλη ανάπτυξη στην περιοχή. Το δε κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος, και κάτω από σωστή και ορθολογική διαχείριση, είναι πάρα πολύ μικρό. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η σηματοδότηση της πρώτη διαδρομής κόστισε περίπου 400 ευρώ τα οποία καταλήφθηκαν από χορηγίες μελών του σωματείου μας.

Η συνέχεια της δράσης προγραμματίζετε για τις αρχές της Άνοιξης όπου θα θέλαμε την συμμετοχή και την στήριξη περισσότερων φίλων και φορέων της τοπικής κοινωνίας που πιστεύουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Γκουντρομίχος Ηρακλής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.