Θέμα:  «Συγχώνευση Νηπιαγωγείων Αμυγδαλιών – Αγίου Γεωργίου -Κιβωτού – Βατολάκκου»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Γρεβενών μετά από απόφαση του, διαφωνεί με τις συγχωνεύσεις – συνενώσεις σχολικών μονάδων που σχεδιάζονται και αυτή τη χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας και που βρίσκουν απόλυτα αντίθετη την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού ως μοναδικό τους αποτέλεσμα θα έχουν την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης .

• Παρά τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, στη συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις 22/12/2011, ότι δε θα υπάρξει νέος κύκλος συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων για το σχολικό έτος 2012-2013. έχουμε πάλι ένα νέο κύκλο συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων.

• Παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν και πέρυσι για το θέμα αυτό από τις τοπικές κοινωνίες, τίποτα δεν σταμάτησε το υπουργείο Παιδείας για την υλοποίησή τους, συνεχίζοντας έτσι την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, με την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και αφήνοντας την σχολική χρονιά να περάσει χωρίς οι μαθητές να έχουν βιβλία και όλα αυτά με μοναδικό στόχο τη δήθεν εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των μικρών και των μεσαίων σχολικών μονάδων.

Μάλλον ο στόχος δεν επιτεύχθηκε και θα πρέπει να έχουμε και δεύτερο κύκλο υποβάθμισης, της δημόσιας εκπαίδευσης .

Ακόμη και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στον Νομό μας, πέρασαν απαρατήρητες που εκτός από την καθημερινή ταλαιπωρία των μαθητών εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων, ειδικά όταν έχουμε χειμώνα, όπως φέτος με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πόσο εύκολη θα είναι άραγε η μετακίνηση των μαθητών, όταν μιλάμε για τη μετακίνηση νηπίων ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών;

Ας δείξει πλέον τον απαιτούμενο σεβασμό η πολιτική ηγεσία στους μικρούς μαθητές και στην παιδεία, γιατί αποτελούν την ελπίδα και την εγγύηση για το μέλλον.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΟΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ     ΚΑΨΑΛΗ ΕΛΕΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.