Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέντε αιτήσεις για τους Ολυμπιακούς του 2020

Φεβρουάριος 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κωνσταντινούπολη, Τόκιο, Μπακού, Ντόχα, Μαδρίτη στην αφετηρία για τους Αγώνες

Πέντε αιτήσεις για τους Ολυμπιακούς του 2020Μετά την απόσυρση της «Ρώμης 2020» ένεκα της άρνησης της ιταλικής κυβέρνησης να στηρίξει την υποψηφιότητα της «αιώνιας πόλης» πέντε αιτήσεις υποψηφιοτήτων για τους Ολυμπιακούς του 2020 έφθασαν την Τετάρτη (15/2) στα γραφεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε την επομένη η ΔΟΕ τους Αγώνες του 2020 θα διεκδικήσουν η Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο, το Μπακού, η Ντόχα και η Μαδρίτη.

Στην αίτησή τους οι πέντε πόλεις παρουσιάζουν ένα προκαταρκτικό σχέδιο για τη διοργάνωση που φιλοδοξούν να φιλοξενήσουν, το οποίο είναι και το στοιχείο κλειδί της πρώτης φάσης της διεκδίκησης. Τα σχέδια αυτά θα μελετηθούν από τη ΔΟΕ η οποία τον Μάιο στη συνεδρίασή της στο Κεμπέκ θα αποφασίσει ποιες από τις πόλεις θα γίνουν δεκτές σαν υποψήφιες πόλεις προκειμένου να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση της διεκδίκησης.

Στη συνέχεια η ΔΟΕ θα εξετάσει επισταμένως όλες τις υποψηφιότητες ενώ η εκλογή της διοργανώτριας πόλης θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013 στην 125η σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες.

ΔΟΛ

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 20th, 2012 at 19:15 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply