Γράφει ο Βασίλης Αποστόλου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης στο οικογενειακό κέντρο “ΚΟΣΜΟΚΙΝΗΣΗ”.  O χορός παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στέφθηκε από επιτυχία. 

Τούτο οφείλεται στη σωστή οργάνωση, στο πλήθος των Γρεβενιωτών που διαμένουν στην περιοχή μας, στη δημοφιλή γρεβενιώτικη μουσική, χορευτική, τραγουδιστική παράδοση.

Το μουσικό σχήμα, με τον Αλέξη Κασιάρα κλαρίνο, το Γιάννη Κασιάρα βιολί, το Στέργιο Πουρνάρα τραγούδι, το Σάκη Κασιάρα βιολί, το Σάκη Σβώλο, αρμόν νιο, το Ματθαίο Δραμτσίκα, κιθάρα, το Σωτήρη Ντίνα  drams  και λύρα το Βασίλη Τσεπίδη, έδωσε την ευκαιρία στους παραβρεθέντες  να χορέψουν, να ξεφαντώσουν, τα πρόσωπα να λάμψουν, να χαμογελάσουν,  ξεχνώντας τις δύσκολες μέρες που περνάμε ή και σ΄ αυτές που θάρθουν.

Στην εκδήλωση συνεχίσαμε για 5η χρονιά τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών γρεβενιώτικης καταγωγής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2011. Ο έπαινος συνοδεύτηκε με βιβλία από το Δήμο  Γρεβενών κι από τα δύο πρώτα τεύχη του περιοδικού “ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ”  του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εξάρχου.

Στην απονομή τους ευχηθήκαμε να έχουν καλές σπουδές, τους προτρέψαμε να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους παρέχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, να γίνουν σωστοί επιστήμονες, να αποκτήσουν επωφελείς γνώσεις  που η σωστή αξιοποίησή τους θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας, στην εδραίωση ενός σύγχρονου κράτους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από τον πολιτικό κόσμο  ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, η αντιδήμαρχος κ. Κατερίνα Πέτρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σημαντράκος Ευάγγελος κι ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Από πολιτιστικούς συλλόγους από το σύλλογο Αγίου Αθανασίου ο πρόεδρος Γιάννης Λαμπρόπουλος, η γραμματέας Παναγιώτα Μανταλά, ο ταμίας Ζήνων Φτάκας, αντιπροσωπεία από το σύλλογο Ηπειρωτών κι ο γραμματέας του συλλόγου πολυτέκνων Νάκας Δημήτριος

Από την εκπαιδευτική κοινότητα ο διευθυντής του 8ου Δημ. Σχολείου Κοζάνης Γιώργος Ντάγκας κι ο  Βασίλης Τσάμος Διευθυντής δημ. Σχολείου Αιανής.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου Γρεβενιωτών Χρήστος Ζυγούρας, Χαράλαμπος Ταγάρας , Δημήτριος Λαγιώτης.

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους του συλλόγου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση κι όλους τους δωροθέτες  που με τη μεγάλη ποικιλία των δώρων συνέβαλαν να στεφθεί με επιτυχία η λαχειοφόρος αγορά.

Star-Fm.gr:Τα βίντεο που θα παρακολουθήσετε δυστυχώς δεν περιέχουν ήχο, αξίζει όμως να δείτε τους.. χορευτές μας

syllogosgreveniotonkozanis.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.