Ποια είναι τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων…
Σε πτωτική πορεία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών χαρακτηρίζει λάθος τη διαγραφή των βουλευτών που είπαν “όχι” στη νέα δανειακή σύμβαση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο.

Εννέα κόμματα μπαίνουν στην επόμενη βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24% έναντι 11,5% που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά. Στην τρίτη θέση και με ποσοστό 11% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 3%.

Βάσει των τελικών εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα των εκλογών, η ΝΔ θα συγκέντρωνε 129-133 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 44- 47, η ΔΗΜΑΡ 32- 34, το ΚΚΕ 29- 32, ο ΣΥΡΙΖΑ 23- 25, ο ΛΑΟΣ 16- 19, οι Οικολόγοι Πράσινοι 9- 10, ενώ μεταξύ 0 και 9 εκτιμάται πως είναι οι έδρες για τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Χρυσή Αυγή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 20% δηλώνει πως θα στήριζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ το 63% χαρακτηρίζει λάθος τη διαγραφή των βουλευτών που είπαν “όχι” στη νέα δανειακή σύμβαση.

Οκτακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής με τη ΝΔ να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα και το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα μετά τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24%, η ΔΗΜΑΡ 15,2%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 11,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,7%, ο ΛΑΟΣ 6,9%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,2%, η Χρυσή Αυγή 2,8% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,7%.

Με βάση λοιπόν την κεντρική τιμή της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ θα είχε 117 έδρες στη Βουλή, η ΔΗΜΑΡ 43, το ΠΑΣΟΚ 39, το ΚΚΕ 34, ο ΣΥΡΙΖΑ 30, ο ΛΑΟΣ 19 και από 9 έδρες οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 62,9% των πολιτών θα ήθελε μετά τις εκλογές να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 51,5% ζητά οι εκλογές να γίνουν οπωσδήποτε τον Απρίλιο.

Με τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου να εκφράζει οργή και απογοήτευση για την ψήφιση του νέου δανειακού προγράμματος στη Βουλή, πάνω από το 60% εκτιμά ως λάθος την κίνηση των πολιτικών αρχηγών να διαγράψουν τους βουλευτές που είπαν “όχι” στα νέα μέτρα την περασμένη Κυριακή.

Πτωτική πορεία ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Real News.

Έτσι, η ΝΔ συγκεντρώνει το 19% και το ΠΑΣΟΚ το 8,2%, ενώ και τα δύο κόμματα μαζί στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνουν ένα 39,4%.

Παράλληλα, το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων, ενώ το 95,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.