Γνωστά σε όλους σχεδόν για μια δεκαετία, τα αναψυκτικά ΕΨΑ έχουν παρελθόν 50 ετών. Την ιστορία τους λοιπόν καθώς και την σύγχρονη μονάδα παραγωγής εκθέτουν στο κοινό, μέσα από ένα Μουσείο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον ίδιο πάντα χώρο, στην Αγριά Βόλου.

Για τον επισκέπτη του Πηλίου, αλλά όχι μόνο, μια στάση στην Αγριά αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Και δεν είναι μόνο η γραφικότητα του χωριού, και τα ωραία ταβερνάκια που συντελούν σ’ αυτό. Πριν από 60 περίπου χρόνια ξεκίνησε ένα μικρό βιομηχανικό θαύμα εδώ, που έμελλε να εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες ελληνικές μονάδες παραγωγής αναψυκτικών και χυμών.

Στο ίδιο μέρος δημιουργήθηκε το 1987 και το Μουσείο της ΕΨΑ. Η ιδέα δημιουργίας του γεννήθηκε ύστερα από το αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών να επισκεφθούν το εργοστάσιο της ΕΨΑ και να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα και την ιστορία της.

Τι θα κάνετε στο Μουσείο

  • Θα παρακολουθήσετε τη σύγχρονη διαδικασία παραγωγής
  • Θα γνωρίσετε την ιστορία της ΕΨΑ. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης γίνεται ενημέρωση σχετικά με την αρχική δραστηριότητα της ΕΨΑ που ήταν η παραγωγή πάγου και τα ψυγεία (Εταιρεία Ψυγείων Αγριάς). Ο επισκέπτης θα μάθει για την ιστορία της γυάλινης φιάλης και τα στάδια που ακολούθησε μέχρι να φτάσει στη σημερινή κλασική πια μορφή της.
  • Θα δείτε τα «μηχανήματα» που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για την παρασκευή των αναψυκτικών. «Μηχανήματα» που στη θέα τους σήμερα πραγματικά θα εντυπωσιαστούμε αφού δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι με αυτά τα εργαλεία, έτσι θα τα λέγαμε σήμερα, έφτιαχναν κάποτε αυτά τα περίφημα αναψυκτικά!
  • Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όλα τα προϊόντα της ΕΨΑ, αφού πολλές φορές δεν είναι όλα διαθέσιμα στα σημεία πώλησης.
  • Θα δείτε τα 5 πολύτιμα βραβεία που έχει αποκτήσει η ΕΨΑ καθώς και έργα τέχνης που έχουν εμπνευστεί επώνυμοι και μη καλλιτέχνες, από τα προϊόντα της εταιρίας.
  • Θα γνωρίσετε μία τεράστια συλλογή γυάλινες φιάλες από παλαιότερες μάρκες απ’ όλη την Ελλάδα που δυστυχώς δεν υπάρχουν πια!
  • Τέλος, θα ξαναθυμηθείτε ή θα γνωρίσετε όλες τις καταχωρήσεις που έχει δημοσιεύσει η ΕΨΑ από το 1950 έως και σήμερα στα έντυπα μέσα καθώς και να παρατηρήσετε την εξέλιξη της συσκευασίας στη διάρκεια της πορείας της.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την ΕΨΑ περίπου 2.500 μαθητές ενώ πολύ είναι και οι περαστικοί που θα κάνουν μια στάση στο εργοστάσιο για να γνωρίσουν από κοντά τα αγαπημένα τους αναψυκτικά.

Το μουσείο λειτουργεί καθημερινά από 09:00 – 15:00, κατόπιν ραντεβού.

ΕΨΑ Α.Ε.
Αγριά Βόλου 373 00
Τηλ. 24280-91901
Φαξ 24280-91900
marketing@epsa.gr

http://agro.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.