Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φλώρινα: «Λουκέτο» σε τρία τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας προτείνει η τρόϊκα και απόλυση των καθηγητών τους

19 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Λουκέτο» σε 24 τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και απόλυση των καθηγητών τους ζητά η τρόϊκα μέσα στα είκοσι μέτρα-σοκ. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και τρία τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, στη Φυτική και Ζωϊκή Παραγωγή.

«Εμείς ως ίδρυμα και ως σχολή κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των τμημάτων με το να παρθεί η απόφαση τα τμήματα αυτά να εισέλθουν σε σχολή σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο που θα ισχύσει για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη και όχι για το επόμενα. Εμείς κάναμε την πρόταση προς το υπουργείο, αλλά για αυτό πρέπει να γίνει προεδρικό διάταγμα» λέει ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Χαραλαμπίδης.

Ο ουσιαστικός λόγος που προτείνεται το κλείσιμο των τμημάτων από την τρόϊκα είναι ότι τα τμήματα αυτά δεν πήραν φοιτητές πέρσι, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη ήταν επιλογή του υπουργείου αφού ανέστειλε τη λειτουργία των τμημάτων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας της Φλώρινας.

«Οι σχολές αυτές που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και οι νέοι άνθρωποι της υπαίθρου να γυρίσουν στα χωράφια τους και στην καλλιέργεια, προκειμένου να αναστήσουν τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Τα τμήματα αυτά πρέπει να ενισχυθούν» δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ, ο οποίος θα έχει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας μαζί με άλλους προέδρους ΤΕΙ και να συζητήσουν προτάσεις για να μπορέσουν τα τμήματα να είναι βιώσιμα.

Σωκράτης Μουτίδης

This entry was posted on Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 2012 at 17:36 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply