Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Κόκκινα χείλη βαμμένα με… μόλυβδο

Φεβρουάριος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνεχίζεται η διαμάχη για το ποια ποσότητα είναι ασφαλής

Κόκκινα χείλη βαμμένα με... μόλυβδοΚραγιόν τα οποία δυνητικά μπορούν να σκοτώσουν… αφού περιέχουν μολύβδο, εντόπισε πρόσφατη ανάλυση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων & Φαρμάκων.

Τα 400 κραγιόν που εντοπίστηκαν πυροδότησαν εκ νέου τη διαμάχη των υγειονομικών αρχών για το πόσος μόλυβδος είναι ασφαλής στα καλλυντικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, η καταναλωτική ένωση Campaign for Safe Cosmetics πιέζει εδώ και χρόνια την αμερικανική κυβέρνηση να θέσει όρια για τον μόλυβδο στα κραγιόν.

Η FDA προς το παρόν δεν το έχει κάνει, υποστηρίζοντας πως οι ποσότητες που ανιχνεύονται σε διάφορους ελέγχους που πραγματοποιεί, δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία.

Όμως η καταναλωτική ένωση, σε επιστολή που απέστειλε στην FDA στις αρχές του μήνα, κατηγορεί την Υπηρεσία ότι οι ισχυρισμοί της δεν έχουν επιστημονική βάση και πρέπει να λάβει μέτρα.

www.ygeianews.gr

***Συμβουλή μας:

Δοκιμάστε τώρα το τεστ με ένα χρυσό αντικείμενο (π.χ. βέρα)
Βάλτε ποσότητα κραγιόν πάνω στο χέρι σας και τρίψτε με ένα χρυσό αντικείμενο το χρώμα για λίγη ώρα. Αν αρχίσει να αλλάζει το χρώμα (σε μελανό) τότε να είσαστε σίγουρες πως κάτι δε πάει καλά! Το κραγιόν σας περιέχει  αρκετό μόλυβδο για να σας βλάψει και καλό θα είναι να ψάξετε για ένα με τουλάχιστον μικρή περιεκτικότητα ή ακόμη και καθόλου!


This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 19th, 2012 at 14:15 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply