Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το προφίλ των δύο ληστών της Ολυμπίας

Φεβρουάριος 18th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τι δείχνουν τα καρέ του κλειστού κυκλώματος

Το προφίλ των δύο κουκουλοφόρων ληστών, που το πρωί της Παρασκευής εισέβαλαν στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και άρπαξαν 65 εκθέματα, προσπαθούν να σκιτσάρουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας. «Θέλουμε να φτιάξουμε το προφίλ για να ξέρουμε ποιους κυνηγάμε», τονίζει αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες και προσθέτει:

«Μέχρι τώρα στήναμε μπλόκα και ελέγχαμε αυτοκίνητα χωρίς ουσιαστικά να ξέρουμε ποιους ζητάμε». Από τα καρέ του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης όπου αποτυπώνονται καθαρά οι κινήσεις των δύο ληστών αλλά και την κατάθεση της 47χρονης υπαλλήλου προκύπτει ότι:

Ο ένας είναι σίγουρα αλλοδαπός καθώς μιλούσε σπαστά ελληνικά ενώ ο άλλος πιθανότατα Ελληνας ή αλλοδαπός που γνώριζε τέλεια τα ελληνικά.
Οι κάμερες έδειξαν ότι ο ένας ήταν ψηλός, γύρω στο 1,87, εύσωμος, ενώ ο συνεργός του γύρω στο 1,70 με 1,75, πιο αδύνατος και με συνηθισμένα χαρακτηριστικά.
Τα καρέ έδειξαν ότι δεν φορούσαν τελικά ίδια ρούχα. Και αυτό γιατί μόνο ο ένας φόραγε στολή παραλλαγής, ενώ ο άλλος κανονικά σκουρόχρωμα ρούχα.
Δεν ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι και έδειχναν εντελώς εκτός κλίματος σε ό,τι έχει να κάνει με επαγγελματικά χτυπήματα σε αρχαιολογικούς χώρους, κάτι που φάνηκε όταν δεν κατάφεραν να μάθουν από τη φύλακα του μουσείου πού βρίσκονται τα αντικείμενα που ήθελαν να αρπάξουν. Έχασαν τον έλεγχο και άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους για να αρπάξουν τελικά τα 65 κομμάτια.
Σε όλη τη διάρκεια της ληστείας που κράτησε περίπου επτά λεπτά δεν έβγαλαν ούτε μία στιγμή τις κουκούλες, γεγονός που δεν επιτρέπει στους διώκτες τους να έχουν την εικόνα για τα χαρακτηριστικά τους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ανέσυραν από το αρχείο παλιές υποθέσεις άγριων και μεγάλων ληστειών σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κοινά στοιχεία με τη ληστεία της Αρχαίας Ολυμπίας – διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο και δίνει το πλεονέκτημα στους ληστές να σβήσουν όλα τα ίχνη τους.

Δημήτρης Πώποτας – Άρια Καλύβα

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 18th, 2012 at 13:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply