Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναβλήθηκε το ΑΕΚ-ΟΦΗ υπό το φόβο επεισοδίων…

Φεβρουάριος 18th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πρωτοφανές! Η Ένωση δεν είχε λεφτά να σφραγίσει τα εισιτήρια του αγώνα και ο Μπιτσαξής τον ανέβαλε, μετά απο εισήγηση της αστυνομίας, φοβούμενος αντιδράσεις των φίλων της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έξαλλοι στην κρητική ομάδα, η αποστολή της οποίας βρισκόταν από την Παρασκευή στην Αθήνα.

Το κατάφερε και αυτό η ΑΕΚ. Η τραγική της οικονομική κατάσταση δεν της επέτρεψε να βρει 180.000 ευρώ για να τα δώσει στην εφορία και έτσι θα έπαιζε χωρίς κόσμο αν και δεν ήταν τιμωρημένη.

Όσες προσπάθειες και αν έκανε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης, Ανδρέας Δημητρέλος τα χρήματα δεν βρέθηκαν και μία από τις λύσεις που σκέφτηκαν στην ΑΕΚ ήταν και η αναβολή της αναμέτρησης.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, μετά από εισήγηση της αστυνομίας, η οποία φοβήθηκε ακραίες αντιδράσεις από τους οπαδούς της ΑΕΚ, προχώρησε στην αναβολή του αγώνα.

Οι άνθρωποι της Ένωσης δεν τοποθετήθηκαν επίσημα για το θέμα λόγω του προχωρημένου της ώρας, όμως αυτό που είπαν ήταν ότι η απόφαση για την αναβολή ανήκει στην αστυνομία. Οι ίδιοι έκαναν ότι μπορούσαν για να τυπωθούν τα εισιτήρια όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Η απόφαση του Παναγιώτη Μπιτσαξή:
«Γίνεται δεκτή η εισήγηση της Αστυνομίας, με το δεδομένο ότι μέχρι την ώρα σύνταξης της παρούσας Απόφασης (22.00), οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν έχουν ενημερωθεί για την αδυναμία έκδοσης εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση με σφοδρή πιθανότητα την προσέλευση οπαδών, την δημιουργία αντεγκλήσεων, με πρόδηλο κίνδυνο εκ των ως άνω αιτιών να προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια.
Κατόπιν αυτών, αναβάλλεται η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α΄Εθνικής κατηγορίας (Super League), μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ανωτέρω αγώνα θα καθοριστεί σύμφωνα με το Νόμο, από την Διοργανώτρια Αρχή».

Η εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού:
«Επειδή μέχρι και σήμερα 17-2-2012 και ώρα 21.00, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν κατόρθωσε λόγω οικονομικών προβλημάτων να σφραγίσει τα εισιτήρια και να τα διαθέσει στους φιλάθλους της, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι οι φίλαθλοι αυτής θα αντιδράσουν δυναμικά προσερχόμενοι στο ΟΑΚΑ και θα επιδιώξουν να εισέλθουν εντός δια της βίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργήσουν επεισόδια στην αστική περιοχή. Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας την αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης».

Πέρα από τα τραγελαφικά που συμβαίνουν με την ΑΕΚ, υπάρχει και άλλη μία ομάδα που χωρίς να ευθύνεται την πληρώνει. Ο Παναγιώτης Μπιτσαξής επικοινώνησε με τους ανθρώπους του ΟΦΗ πριν λάβει την απόφαση και τους ενημέρωσε για το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα. Οι Κρητικοί διαφώνησαν έντονα αφού η αποστολή της ομάδας ήταν ήδη στην Αθήνα, αλλά ο ΓΓΑ προχώρησε τελικά στην αναβολή του ματς. Η ΠΑΕ ΟΦΗ απειλεί με προσφυγή στα αρμόδια όργανα της πολιτείας αν δεν διεξαχθεί τελικά το ματς.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:
“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε και είδαμε αναρτημένη σε site απόφαση του ΓΓΑ Κ. Μπιτσαξή για αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ που έχει ορισθεί να γίνει στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στις 18/2/12 στο ΟΑΚΑ με ώρα έναρξης την 19:30.

Είναι πρωτοφανές γεγονός αυτή η απόφαση και προκαλεί πολλά ερωτηματικά, 20 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα να αναβάλουν το προγραμματισμένο παιχνίδι.

Οι λόγοι που επικαλούνται η αστυνομία και τους οποίους αποδέχεται ο ΓΓΑ κ. Μπιτσαξής είναι το ολιγότερο αβάσιμοι και ανύπαρκτοι. Αυτό αποδεικνύεται από τα εξής πραγματικά γεγονότα:

Σήμερα στις 11 π.μ. έγινε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, όπου δεν παρέστη κανένα μέλος της ΠΑΕ-ΑΕΚ για να γνωρίσει στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Το γεγονός ότι η ΠΑΕ-ΑΕΚ δεν σφράγισε εισιτήρια δημιουργεί πολλά ερωτηματικά γιατί στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League δόθηκαν στις ΠΑΕ χρήματα από τις δόσεις που δικαιούνται από τη συμφωνία που έχει γίνει με τα τηλεοπτικά.

ΦΥΣΙΚΑ η ΠΑΕ-ΑΕΚ πήρε τα χρήματα που δικαιούτο.

Τα χρήματα δόθηκαν σε όλες τις ΠΑΕ στις 11:00 και πως γίνεται οι ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή να είναι ανοικτές έως τις 4 μ.μ. και να δηλώνει η ΠΑΕ-ΑΕΚ ότι δεν μπορούσε να σφραγίσει εισιτήρια;

Η απόφαση του ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή για αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην αναξιοπιστία του Ελληνικού πρωταθλήματος και βάζει σε αμφισβήτηση την εξέλιξη του.

Δημιουργεί δεδικασμένο η απόφαση αυτή, γιατί κάθε ΠΑΕ από τώρα και στο εξής που δεν θα θελήσει να γίνει το προγραμματισμένο παιχνίδι της δεν θα σφραγίζει εισιτήρια!!!

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι η πολιτεία στο Ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε και είναι σε ισχύ ο νέος αθλητικός νόμος. Πώς το υφυπουργείο αθλητισμού και η ΓΓΑ επικαλείται ότι θέλει να αντιμετωπίσει τη βία και όλα τα συναφή προβλήματα στα γήπεδα με την απόφαση που πήρε για αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ αφού αναιρεί όλα όσα ψήφισαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

ΕΙΜΕΙΣ είμαστε αντίθετοι με την απόφαση της ΓΓΑ για αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ και παρακαλούμε τον κ. Μπιτσαξή να την αποσύρει και να διεξαχθεί το παιχνίδι κανονικά και σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και του ποδοσφαίρου.”

Θέμα πλέον προκύπτει και με τη μέρα διεξαγωγή της αναμέτρησης αφού δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες για ένα πρωτάθλημα που έτσι κι αλλιώς έχει γεμίσει με εξ αναβολής αγώνες.

www.newsit.gr

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 18th, 2012 at 08:08 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply