Το καθεστώς της Β. Κορέας βαρέθηκε να χρηματοδοτεί τον έκπτωτο διάδοχο

Μπατίρησε ο τζογαδόρος πρωτότοκος γιος του Κιμ Γιονγκ-ιλΟ Κιμ Γιονγκ-ναμ, ο πρωτότοκος γιός του εκλιπόντος δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-ιλ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφότου έφυγε από το σταλινικό κράτος επειδή αμφισβήτησε την πολιτική της διαδοχής που έφερε στην εξουσία τον μικρότερο ετεροθαλή αδελφό του, σύμφωνα με εφημερίδα της Μόσχας.

Δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Argumenty i Fakty» γράφει ότι ο 40χρονος Κιμ Γιόνγκ – ναμ εκδιώχθηκε προσφάτως κακήν κακώς από πολυτελές ξενοδοχείο στο Μακάο, την μέκα του τζόγου στην Κίνα, επειδή είχε χρέη 15.000 δολαρίων.

Επικαλέστηκε αξιωματούχο στο Μακάου, ο οποίος είπε ότι ο Κιμ – ο οποίος εθεωρείτο επικρατέστερος για την διαδοχή μέχρι που τον συνέλαβαν καθώς επιχειρούσε να μπει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο το 2001 – ζούσε υπερπολυτελώς, παίζοντας μεγάλα ποσά στο καζίνο και δειπνώντας σε πανάκριβα εστιατόρια.

Αλλά μια πηγή στο ξενοδοχείο Grand Lapa είπε στην εφημερίδα ότι ο Κιμ Γιόνγκ-ναμ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δωμάτιο που κρατούσε στον 17ο όροφο λόγω ακυρωμένης πιστωτικής κάρτας. «Μας έδωσε μια κάρτα Visa Gold αλλά στο τέλος δεν είχε μείνει τίποτα στον λογαριασμό», είπε ανώνυμη πηγή στη ρωσική εφημερίδα.

Η «Argumenty i Fakty» υποθέτει ότι τα πρόσφατα προβλήματα του Κιμ Γιόνγκ-ναμ άρχισαν όταν είπε στην εφημερίδα της Ιαπωνίας «Shimbun», τον Ιανουάριο, ότι ο πατέρας του ήταν αντίθετος με μια κληρονομική διαδοχή τρίτης γενιάς.

«Μια τέτοια διαδοχή δεν ταιριάζει στον σοσιαλισμό και ο πατέρας μου ήταν αντίθετος», είχε πει τότε.

Ο εκλιπών Κιμ μεταβίβασε την εξουσία στον 28χρονο Κιμ Γιόνγκ – ουν, ετεροθαλή αδελφό του Κιμ Γιόνγκ – ναμ, λίγο προτού πεθάνει πέρυσι τον Δεκέμβριο.

«Φαίνεται ότι το πολίτμπιρο έχει αποφασίσει να τιμωρήσει τον ”Κομμουνιστή πλέιμποϊ και σταμάτησε να του στέλνει χρήματα», γράφει η «Argumenty i Fakty», επικαλούμενη τον διευθυντή της εφημερίδας «The Macau Post Daily» Χάραλντ Μπράνινγκ.

Αξιωματούχος στο Μακάου είπε ανωνύμως ότι οι τοπικές αρχές έβλεπαν με νευρικότητα την παρουσία του Κιμ Γιόνγκ-ναμ στην περιοχή. «Ποιός ήξερε τί θα μπορούσε να συμβεί; Αν γινόταν απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, μια έκρηξη, ή ένα συμβόλαιο θανάτου; Δεν θέλουμε προβλήματα».

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες πλήρωναν για το πολυτελές διαμέρισμα που νοίκιαζε για την γυναίκα του ο Γιόνγκ-ναμ, ενώ τα λεφτά που ξόδευε προέρχονταν κυρίως από την Βόρεια Κορέα.

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.