Πατέρας τριών μικρών παιδιών το θύμα, εργάζονταν σε υπαίθριες εργασίες και δεν άντεξε το ψύχος

Ένας 46χρονος εργαζόμενος της ΔΕΗ, υπέστη έμφραγμα στο χώρο εργασίας. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου όμως έχασε τη μάχη, καθώς εξέπνευσε στα χέρια των γιατρών.

Πρόκειται για τον Απόστολο Μακρυανίδη, ο οποίος καταγόταν από το Πρωτοχώρι και διέμενε στις εργατικές κατοικίες της ΖΕΠ, πατέρα τριών μικρών παιδιών, με το μεγαλύτερο ηλικίας 5 ετών.

Ο 46χρονος ηλεκτρολόγος εργαζόταν χρόνια στο ΚΥΤ Καρδιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του, προχτές από το πρωί πήγε με άλλον συνάδελφό του στο αντλιοστάσιο της ΔΕΗ στη γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου, για εκτέλεση υπαίθριων εργασιών. Εργάστηκαν εκεί σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών αρκετές ώρες. Μετά το πέρας της εργασίας, έφυγαν στη βάση τους στο ΚΥΤ. Λίγο αργότερα όμως ο 46χρονος ηλεκτρολόγος αισθάνθηκε αδιαθεσία, πόνους και έντονη δυσφορία. Μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου στη 1.30 προχτές το μεσημέρι απεβίωσε παρά τις προσπάθειες των γιατρών της καρδιολογικής κλινικής να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, υπέστη καρδιογενές σοκ, οφειλόμενο σε οξύ εκτεταμένο έμφραγμα του μυοκαρδίου, το οποίο επέφερε το θάνατο. «Δυστυχώς για τον συνάδελφο από το ΚΥΤ Καρδιάς οι δυσμενείς καιρικές θερμοκρασίες έπαιξαν άτιμο παιχνίδι.

Η καρδιά του δεν άντεξε στις συνθήκες πολικού ψύχους, στις οποίες αναγκάστηκε να βρεθεί για να κάνει τη δουλειά του και υπέκυψε», τονίζει με ανακοίνωσή του το σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ». Το συνδικάτο «απαιτεί από τη ΔΕΗ να αναγνωρίσει εμπράκτως τις ειδικές και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοί της. Τέφρα, σκόνη, αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι και πολικό ψύχος – χιόνια κατά τους χειμερινούς μήνες. Επιμένει στο αίτημά του να προστεθούν τα καρδιακά επεισόδια στη λίστα με τις εργασιακές ασθένειες».

Η κηδεία του άτυχου εργαζόμενου έγινε χτες στις 11 το πρωί στο Πρωτοχώρι. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδεψε όλο το χωριό, οι συνάδελφοί του της ΔΕΗ και στελέχη της επιχείρησης.

Τραγική φιγούρα φυσικά η σύζυγός του, ενώ τα τρία μικρά παιδιά που μένουν πλέον απροστάτευτα, αδυνατούν να καταλάβουν τι συνέβη. Όλοι μαζί θρηνούν τον άδικο χαμό του νέου σε ηλικία εργαζόμενου, ενώ τα σωματεία επισημαίνουν ότι «για μία ακόμη φορά οι συνθήκες εργασίας και η έλλειψη προσωπικού, δυστυχώς απέβησαν μοιραία».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.