Παραιτήθηκε ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος
Περίπου 60 με 70 εκθέματα εκλάπησαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά από εισβολή 2 κουκουλοφόρων στις 7 μισή του πρωί.

Δύο κουκουλοφόροι, μιλώντας σπαστά ελληνικά, μπήκαν στο μουσείο και ζήτησαν από την υπάλληλο στεφάνια και γραμματόσημα. Όταν εκείνη αρνήθηκε, οι δράστες την έδεσαν και τη φίμωσαν και στη συνέχεια άρχισαν να σπάζουν τις γυάλινες προθήκες, αφαιρώντας κυρίως χάλκινα και πήλινα εκθέματα.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έθεσε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, είπε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να μελετήσει πρώτα τους λόγους της παραίτησης και μετά να αποφασίσει εάν θα την κάνει δεκτή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο κουκουλοφόροι, μιλώντας σπαστά ελληνικά, μπήκαν το πρωί στο μουσείο και ζήτησαν από την υπάλληλο στεφάνια και γραμματόσημα. Όταν εκείνη αρνήθηκε, οι δράστες την έδεσαν και τη φίμωσαν και στη συνέχεια άρχισαν να σπάζουν τις γυάλινες προθήκες, αφαιρώντας κυρίως χάλκινα και πήλινα εκθέματα, που βρίσκονταν στο μουσείο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Δημήτρης Καραστεφανής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.