Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της Α.Τ.Ε. διότι ενώ, μέχρι σήμερα, δεν έχει κάνει την αποτίμηση της αντικειμενικής αξίας της Ελληνικής Βιομηχανία Ζάχαρης, προχωρά εσπευσμένα τη διαδικασία πώλησής της.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι διοικήσεις της Α.Τ.Ε. και της Ε.Β.Ζ. ότι διαχειρίζονται περιουσία του ελληνικού λαού και θα πρέπει να ενημερώσουν δημοσίως τους πολίτες για τα αυτονόητα.

Ποια είναι, δηλαδή, η αντικειμενική αξία σήμερα της βιομηχανίας και αν έχει εκπονήσει η διοίκηση της Ε.Β.Ζ. επιχειρηματικό σχέδιο πενταετίας, ως όφειλε να κάνει.

Έχει σοβαρότατες ευθύνες που θα της αποδοθούν εάν συνεχίσει να λειτουργεί εν κρυπτώ χωρίς να ανακοινώνει την αποτίμηση της αντικειμενικής αξίας της βιομηχανίας, το επιχειρηματικό σχέδιο πενταετίας και τους στόχους που θέτει κατά τη διαπραγμάτευση.

Την ίδια ώρα, το ΥπΑΑΤ καθυστερεί προκλητικά στην ανακοίνωση του προγράμματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τευτλοκαλλιέργεια με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι ενδιαφερόμενοι γεωργοί να καλλιεργήσουν τεύτλα.

Και η καθυστέρηση αυτή οδηγεί σε απαξίωση της Ε.Β.Ζ. μέσω της υπονόμευσης της τευτλοκαλλιέργειας.

Καλούμε την ηγεσία του ΥπΑΑΤ και τις διοικήσεις της Ε.Β.Ζ. και της Α.Τ.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν τάχιστα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της δυναμικής της Ε.Β.Ζ. προς όφελος του ελληνικού λαού.

Να αναβάλουν τη διαδικασία πώλησης της Ε.Β.Ζ. τη στιγμή που διαφαίνεται η προοπτική κερδοφορίας της εταιρείας και δημιουργίας πλεονασμάτων και από θέση ισχύος να χαραχθεί εθνική στρατηγική για την Ε.Β.Ζ., γιατί σήμερα θέλουμε την Ε.Β.Ζ. αυτοδύναμη, κερδοφόρα, οικονομικά βιώσιμη στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και μπορούμε να το πετύχουμε.

Για το λόγο αυτό μαζί με συναδέλφους μου καταθέσαμε σχετική ερώτηση».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.