Θέλει να μάθει τα… μυστικά του επαγγέλματος από τους ειδικούς

Τη βοήθεια διαρρηκτών ζητεί η αστυνομία!Σε απόγνωση είναι η αστυνομία της Δανίας από την κατακόρυφη αύξηση των διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες, για το λόγο αυτό αποφάσισε να ζητήσει τη συμβουλή επαγγελματιών ώστε να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές αυτό κύμα εγκληματικότητας. Απευθύνθηκε λοιπόν σε… διαρρήκτες για να της αποκαλύψουν τα μυστικά του επαγγέλματος!

Η αστυνομία της βόρειας Ζέλαντ, μιας περιοχής με ακριβά σπίτια που τα προτιμούν οι κλέφτες, συνέταξε ένα ερωτηματολόγιο για να καταλάβει τις τεχνικές και τα κίνητρα των διαρρηκτών, υποστηρίζει η εφημερίδα Φρεντερίκσμποργκ Αμτς Άβις.

«Θέλουμε να μάθουμε πώς αποφασίζει ένας διαρρήκτης να επιλέξει ένα συγκεκριμένο σπίτι και όχι κάποιο άλλο», ανέφερε ένας αστυνομικός στην εφημερίδα.

Η «δημοσκόπηση» θα διεξαχθεί μεταξύ πρώην διαρρηκτών και κρατουμένων, σε εθελοντική βάση και θα τηρηθεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων, διευκρίνισε ο αστυνομικός επιθεωρητής Φιν Μπερντ Άντερσεν από το Φρεντερίκσουντ, μια περιοχή όπου οι διαρρήξεις αυξήθηκαν κατά 16% μέσα σε ένα χρόνο.

«Τους ρωτάμε τι θα χρειαζόταν για να προστατευθούν καλύτερα τα σπίτια ή με ποιο τρόπο οι ίδιοι θα ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο των διαρρήξεων», εξήγησε.

Το ερωτηματολόγιο θα υποβληθεί πολύ σύντομα σε τρεις κοινότητες της βόρειας Ζέλαντ, είπε ο Άντερσεν προσθέτοντας ότι ελπίζει να λάβει ειλικρινείς απαντήσεις.

 

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.