Έντονες διαμαρτυρίες εκφράστηκαν από δημοτικούς συμβούλους του δήμου Εορδαίας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. το βράδυ της Τρίτης για τη σύνθεση της κοινής διοίκησης των συνεργαζομένων νοσοκομείων Πτολεμαΐδας- Κοζάνης, καθώς, όπως τονίστηκε, με παρέμβαση δημοτικών παραγόντων της Κοζάνης δεν εκπροσωπείται το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και η Εορδαία και ότι και στις 3 θέσεις που ορίζονται τοποθετήθηκαν άτομα που προέρχονται από την Κοζάνη.

Το θέμα συζητήθηκε ακροθιγώς, κατόπιν ερωτήσεων- καταγγελιών που κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αρχής γενομένης από τον π. δήμαρχο Σταύρο Φραγκουλίδη, ο οποίος σημείωσε πως το Σωματείο Εργαζομένων στο Μποδοσάκειο προέβη ήδη σε δημόσια καταγγελία. Ο δ.σ. Κων/νος Ανδρεάδης ζήτησε να γίνει καταγγελία για το θέμα αυτό και να απαιτήσει ο δήμος Εορδαίας να τοποθετηθούν ένα-δύο μέλη από την Εορδαία.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η ανεξάρτητη Ιωάννα Ανδρονικίδου, λέγοντας πως στο θέμα υποβάθμισης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου εφαρμόζεται «η μέθοδος του σαλαμιού», κόβεται δηλαδή «φέτα- φέτα» κι εξέφρασε την έκπληξή της για το γεγονός ότι η δήμαρχος δεν έκανε σχετική ενημέρωση στο σώμα, ούτε για τις τυχόν ενέργειες που έχουν γίνει γι’ αυτό, ενώ εγκάλεσε τη δήμαρχο γιατί δεν συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του Μποδοσάκειου παρουσία των βουλευτών και του περιφερειάρχη.

Απαντώντας η δήμαρχος στο ερώτημα του κ. Φραγκουλίδη για το εάν της έγινε πρόταση να συμμετέχει στη διοίκηση των δύο νοσοκομείων ή εάν έκανε κάποιο διάβημα διαμαρτυρίας για την μη εκπροσώπηση της Εορδαίας η κ. Παρασκευή Βρυζίδου είπε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι σωστό και ότι οφείλουν να υπάρχουν εκπρόσωποι (που διορίζονται) και από τις δύο πόλεις.

Ανέφερε ότι πράγματι, έχει οριστεί το Δ.Σ. των δύο νοσοκομείων, στο οποίο συμμετέχουν η διοικήτρια και ο αναπληρωτής διοικητής και συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων που τυγχάνει να είναι από το Μποδοσάκειου, «οι οποίοι προέκυψαν από εκλογική διαδικασία» και σημείωσε ότι οι διορισμένοι είναι τρεις: μία δικηγόρος και ένας οικονομολόγος των οποίων η καταγωγή είναι από την Κοζάνη, καθώς και ο δήμαρχος Κοζάνης, θέση που προβλέπεται από το καταστατικό του Μαμάτσειου νοσοκομείου. Πρόσθεσε ότι της επισημάνθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι ο διορισμός μελών δεν έγινε από πρόθεση και ότι υπάρχει διάθεση να αποκατασταθεί το θέμα και ότι παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να κλείσει ραντεβού με τον υπουργό δεν κατέστη εφικτό λόγω των πολιτικών εξελίξεων με την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και ότι θα προσπαθήσει να το κλείσει για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Εγώ θεωρώ ότι δεν χρειάζεται απλώς αντίδραση, είναι πέρα από κάθε λογική αυτό που γίνεται και πρέπει στη διοίκηση των δύο νοσοκομείων να εκπροσωπούνται και οι δύο πόλεις», τόνισε η δήμαρχος. Εξέφρασε μάλιστα τη λύπη της για το γεγονός ότι χρειάζεται να γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις για ένα σωρό θέματα όσο και για το Μποδοσάκειο, ιδιαίτερα αφού υπάρχουν σοβαρά θέματα με το νοσοκομείο, όπως για παράδειγμα με την έλλειψη προσωπικού. «Κάθε μέρα αισθανόμαστε ότι πατάμε πάνω σε ένα ναρκοπέδιο κι ενώ προσέχουμε από δεξιά μάς έρχεται μια βόμβα από αριστερά», κατέληξε η δήμαρχος.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.