Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρεις Δυτικομακεδόνες Βουλευτές είπανε όχι στη νέα δανειακή σύμβαση

Φεβρουάριος 15th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης την απόφασή του να καταψηφίσει το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον και o βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τους βουλευτές του κόμματός του που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη κομματική γραμμή για υπερψήφιση της σύμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητική ψήφο στo νέο μνημόνιο έδωσε και ο ανεξάρτητος ήδη βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης ο οποίος είχε καταψηφίσει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες που κυκλοφορούσαν το Σαββατοκύριακο θετική ψήφο έδωσε τελικά ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Με δήλωσή του στον «Πτολεμαΐο» ο Αλέκος Αθαναδιάδης ανέφερε ότι έπραξε αυτό που του υπαγόρευσε η συνείδησή του και χαρακτήρισε «άδικα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση», λέγοντας μάλιστα ότι «πρόκειται για μια αποικιοκρατική σύμβαση πέρα για πέρα». Υπενθύμισε μάλιστα ότι τον περασμένο Ιούνιο ψήφισε στο παρά πέντε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, διότι «πίστεψα τις διαβεβαιώσεις κορυφαίων κυβερνητικών υπουργών ότι δεν θα ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Έδωσα μια ευκαιρία στην τότε κυβέρνηση, αλλά με τη νέα δανειακή σύμβαση ολοκληρώνεται η εφαρμογή των μέτρων που εξασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και δεν ξεπουλιούνται μονάχα λιγνιτικές μονάδες αλλά και υδροηλεκτρικά και άλλα παραγωγικά περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης».

Αναφερόμενος γενικότερα στην αντίθεσή του στη νέα δανειακή σύμβαση, είπε ότι: «Εγώ δεν πιστεύω αυτό που λένε, ότι τα μέτρα αυτά είναι μονόδρομος. Γιατί ο νόμος αυτός περιλαμβάνει μέτρα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Περιλαμβάνει μέτρα εις βάρος των εργαζόμενων. Δεν μπορεί να αμείβεται ο εργαζόμενος με 460 ευρώ. Δεν μπορεί να καλείται να πληρώσει το μάρμαρο ο συνταξιούχος και να ζήσει με 300 ευρώ. Ο νόμος αυτός θα στερήσει από τους νέους ανθρώπους το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη ζωή τους, θα αυξηθεί η υπογεννητικότητα και η ποιότητα ζωής θα πέσει στο ναδίρ, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει πλούτο, αρκεί να μαζευτεί η φοροδιαφυγή», ανέφερε ο κ. Αθανασιάδης, προσθέτοντας ότι «η χώρα μας χάνει την περηφάνια της αλλά και την ενεργειακή της αυτοτέλεια».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 15th, 2012 at 08:02 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply