Την επιτάχυνση κατά δυο μήνες της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, των δικαστικών και των γιατρών του ΕΣΥ, συζήτησε το υπουργικό συμβούλιο κατά την πολύωρη συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης.

Παράλληλα συζήτησε την περικοπή συντάξεων κύριων και επικουρικών, προκειμένου να εξασφαλιστούν 300 εκατομμύρια ευρώ.

Από την περικοπή των κύριων συντάξεων θα εξασφαλιστούν 100 εκατομμύρια. Η περικοπή αφορά το ΝΑΤ κατά 7% μεσοσταθμικά και τις συντάξεις ΔΕΚΟ και τραπεζών, κατά 20%, για ποσά άνω των 1.300 ευρω.

Από την περικοπή των επικουρικών θα εξασφαλιστούν αλλά 200 εκατομμύρια.

Εξετάζονται δυο σενάρια και η τελική απόφαση θα ληφθεί έως το πρωί της Τετάρτης, μετά την έγκριση των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο οι περικοπές θα ξεκινήσουν από 200 ευρώ και έως τα 300 η μείωση θα είναι 15%. Από 300 ευρω και άνω θα είναι 20%. Οι περικοπές αυτές θα αφορούν τα ελλειμματικά επικουρικά ταμεία.

Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει μείωση κατά 10% για ποσά από 250 έως 300 ευρω και 20% για ποσά άνω των 300 ευρω. Οι περικοπές θα αφορούν όλα τα επικουρικά ταμεία.

 

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.