Η υπερψήφιση του μνημονίου 2 και τα επεισόδια κάνουν το γύρο του κόσμου

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα στα αυστριακά ΜΜΕΣτη σημερινή ειδησεογραφία των αυστριακών μέσων ενημέρωσης κυριαρχούν η υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης και τα «αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ειρηνική διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων», ενώ τα γεγονότα αυτά ήταν από τις πρώτες ειδήσεις στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης και σε όλα τα ωριαία δελτία της Αυστριακής Ραδιοφωνίας.

Στους δεκάδες τραυματισμούς και στις τεράστιες ζημίες και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, που προκλήθηκαν, όπως επισήμανε, από οργανωμένους κύκλους πλήρως εξοπλισμένων κουκουλοφόρων, αμαυρώνοντας τις αντιδράσεις του πληθυσμού στην ψήφιση από τη Βουλή των νέων μέτρων λιτότητας, με τις επιπλέον περικοπές και τα βάρη για πλατιά στρώματα της κοινωνίας, αναφέρθηκε στη μεσημβρινή «Ραδιοεφημερίδα» της Αυστριακής Ραδιοφωνίας, ο απεσταλμένος της στην ελληνική πρωτεύουσα, Ερνστ Γκέλεγκς.

Στα δημοσιεύματα των σημερινών αυστριακών εφημερίδων, εκείνων που εκδόθηκαν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, γίνονται αναφορές στη συζήτηση και στους διαξιφισμούς στη Βουλή πριν την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από 199 βουλευτές, ενώ εκτενής και συνοδευόμενη από φωτογραφίες είναι τα ρεπορτάζ τους για τα βίαια επεισόδια και τις καταστροφές στα οικοδομικά τετράγωνα, γύρω από τη Βουλή.

Στα δημοσιεύματα, επισημαίνεται η έκκληση του έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας σύμβαση, όπως επίσης και το γεγονός ότι η έλλειψη αναγνώρισης και η συνεχιζόμενη κριτική από Ευρωπαίους εταίρους για τις προσπάθειες των Ελλήνων, προκαλούν την οργή τους, που εκδηλώνεται στις μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις.

Μια πληρέστερη εικόνα των εξελίξεων, μετά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία και τις συγκρούσεις κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, δίνουν σημερινά τηλεγραφήματα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, στα οποία επισημαίνεται η άρνηση- και στη συνέχεια η διαγραφή- πολλών βουλευτών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να υιοθετήσουν τα αμφιλεγόμενα μέτρα, που θέτουν ως προϋπόθεση για νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στα ίδια τηλεγραφήματα, γίνεται εκτενής αναφορά στα επεισόδια που επισκίασαν τις ειρηνικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, προξενώντας δεκάδες τραυματισμούς και τεράστιες καταστροφές από επιθέσεις και πυρπόληση τουλάχιστον 45 κτιρίων σε δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, που έμοιαζαν με πεδία μάχης.

Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι των δημοσιευμάτων, όπως «Η Αθήνα, βομβαρδισμένο τοπίο» στη μεγαλύτερης κυκλοφορίας «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», «Ώρα μηδέν για την Ελλάδα» στη δεύτερη σε κυκλοφορία «Κλάινε Τσάιτουνγκ», «Οδομαχίες πριν την ψηφοφορία» στη μεγάλης κυκλοφορίας «Κουρίρ», «Εμφύλιος κατά των μέτρων λιτότητας» στην επίσης μεγάλης κυκλοφορίας «Έστεραϊχ», «Θυελλώδης συζήτηση στην Αθήνα για το πακέτο λιτότητας» στη «Ντερ Στάνταρντ».

 

 

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.