Μίνι ο ανασχηματισμός

Στην αντικατάσταση των 6 μελών της κυβέρνησης που παραιτήθηκαν κι όχι σε έναν δομικό ανασχηματισμό προσανατολίζεται όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο αρχικός σχεδιασμός φαίνεται να αλλάζει, λόγω της εικόνας της Βουλής μετά τις μαζικές διαγραφές λόγω νέου Μνημονίου.

Με δεδομένο πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τη δεδηλωμένη (έχει 131 βουλευτές), ρυθμιστής των εξελίξεων είναι η ΝΔ, καθώς εάν άρει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κάλπες το πιθανότερο είναι να στηθούν τον Απρίλιο. Όπως, άλλωστε, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, το έργο της κυβέρνησης ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει εκλογές το συντομότερο δυνατό και όπως είπε και στην ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει τη δυνατότητα να τις επιβάλει.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση στην υλοποίηση του έργου της και ότι η συγκυρία δεν επιτρέπει εκλογές.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε τη Δευτέρα στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «εκλογές σε μια συγκυρία τόσο φορτισμένη συναισθηματικά, θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα».

Το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ συνδέει το ζήτημα των εθνικών εκλογών με τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού, οι οποίες πλέον θα πρέπει να επιταχυνθούν. Ήδη, ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε θέμα αναπροσαρμογής ημερομηνιών για την διαδοχή και το ζήτημα θα συζητηθεί εκτενέστερα μετά το Eurogroup της Τετάρτης, εφόσον έχει κλείσει το θέμα με το PSI.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι τελικές αποφάσεις για τις εκλογές θα ληφθούν σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους δύο αρχηγούς που εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλαδή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.