Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παρακλάδι των Anonymous «χτυπά» στη Σλοβενία

Φεβρουάριος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ολοένα και πληθαίνουν οι επιθέσεις στο διαδίκτυο

Παρακλάδι των Anonymous «χτυπά» στη ΣλοβενίαΣλοβενικό παρακλάδι των «Anonymous» μπλόκαρε την πρόσβαση στις ιστοσελίδες των σλοβενικών πολιτικών κομμάτων, ενός δήμου, μίας τράπεζας και της Ένωσης Καταναλωτών Σλοβενίας.

Το σλοβενικό παρακλάδι της διεθνούς ομάδας χάκερς πραγματοποίησε τις απειλές του και απάντησε σε δηλώσεις μελών της νεολαίας του Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος στο Twitter, τα οποία κάλεσαν δημόσια τους «Anonymous» να σταματήσουν τις δράσεις τους και να παρουσιάσουν εναλλακτική λύση της ACTA (Εμπορικής Συμφωνίας Καταπολέμησης της Παραποίησης).

Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος της Σλοβενίας, αρχηγός του οποίου είναι ο πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα γνωστοποίησε ότι η νέα κυβέρνηση θα μελετήσει και θα αποφασίσει αν θα «παγώσει» τη συμφωνία ACTA που έχει υπογράψει η Σλοβενία, όπως έκαναν η Πολωνία και η Τσεχία, αλλά πρόσθεσαν ότι οι επιθέσεις των «Anonymous» είναι αδιανόητες.

Ως απάντηση το σλοβενικό παρακλάδι της διεθνούς ομάδας χάκερς, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ασφάλειας Πληροφορικής εμπόδισαν την πρόσβαση στις ιστοσελίδες των περισσότερων πολιτικών κομμάτων της χώρας, της τράπεζας Probank, του δήμου Λιούτομερ και της Ένωσης Καταναλωτών Σλοβενίας.

Πριν από δύο μέρες, οι «Anonymous» μέσω του Youtube κάλεσαν τη σλοβενική κυβέρνηση να «παγώσει» την υπογραφή της ACTA και διεμήνυσαν ότι έχει διορία πέντε ημερών για το κάνει. Η ομάδα των χάκερς προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ρίξουν την ιστοσελίδα της μεγαλύτερης σλοβενικής τράπεζας, Nova Ljubljanska Banka που είναι κρατικής ιδιοκτησίας.

Στη Σλοβενία, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά της ACTA από οργανώσεις και πολίτες που θεωρούν ότι πλήττονται οι διαδικτυακές ελευθερίες τους.

 

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 14th, 2012 at 13:09 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply