Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά  Ζήσης Τζηκαλάγιας, όπου δικαιολογεί τη απόφασή του να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο:

 

Αγαπητοί μου συμπατριώτες και Συνέλληνες.

Θυμηθείτε με! Η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 θα καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος, ως η ημέρα της επίσημης έναρξης της νέας μεταπολίτευσης.

Όπως σε κάθε ιστορική μεταβολή, η μετάβαση στο καινούριο έχει συμβολισμούς στην αποτίμηση, δυσκολίες στην πορεία και ευκταία ολοκλήρωση χωρίς εθνική τραγωδία.

Ο πολιτικός και ιδιαίτερα ο βουλευτής, πρέπει να είναι ηγέτης στον τόπο του. Και ο άξιος ηγέτης πρέπει να ξέρει πότε, αλλά και να μπορεί να πει το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ. Ο βουλευτής για να είναι άξιος ηγέτης, πρέπει να βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας του και να πράττει, αλλά και να λογοδοτεί με γνώμονα μόνο τη συνείδησή του.

Είπα ΟΧΙ στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης που υποδουλώνει επίσημα την πατρίδα μας.
Είπα ΟΧΙ στην άρση της ασυλίας της εθνικής μας περιουσίας.
Είπα ΟΧΙ στην υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο.
Είπα ΟΧΙ στο ψευτοδίλημμα της χρεωκοπίας που καλλιεργούν από διετίας οι νεοταξίτες του ΠΑΣΟΚ, οι προσχωρήσαντες και τα αργυρώνητα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών και πάλαι ποτέ μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου.
Είπα ΟΧΙ στη λήψη μέτρων από μια Βουλή που δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Είπα ΟΧΙ σε μια κυβέρνηση που την διοικούν σήμερα ο κ. Παπαδήμος και αύριο ο κ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους ΔΕΝ εμπιστεύομαι να διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα της χώρας μου.
Είπα ΟΧΙ στη φτώχεια και την εξαθλίωση που φέρνουν τα ΝΕΑ μέτρα στο λαό μας.
Είπα ΟΧΙ στην υπαναχώρηση από τη διαβεβαίωσή μας πως τα όποια απαιτούμενα μέτρα θα τα έπαιρνε η φρέσκια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από εκλογές, αφού προηγουμένως λέγαμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στους πολίτες.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, συμμαχητές και Συνέλληνες.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου. Σε αυτό με έφερε ο αείμνηστος εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής από παιδί. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να με διώξει από το σπίτι μου. Όπως λειτουργούν σήμερα τα κόμματα, και γι’ αυτό έχουν απαξιωθεί, μόνον όταν κάποιος θέλει φεύγει από ένα κόμμα, όταν το θεωρεί σπίτι του. Η απόφαση που πήρα δεν ήταν εύκολη ούτε αβασάνιστη. Δεν κακίζω και δεν ενοχοποιώ όποιον έχει αντίθετη άποψη από εμένα. Δεν μπορούν όλοι να πάρουν τις ίδιες αποφάσεις. Χρειάζονται αντοχές, αντιστάσεις που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι. Εξάλλου, πάντοτε σας επαναλάμβανα πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Έτσι, για άλλη μια φορά υπερίσχυσε στην απόφασή μου αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου και το συμφέρον της πατρίδος μου. Πιστεύω πως και οι λίγοι που το αμφισβητούσαν, να πείστηκαν έστω και τώρα πως πάντοτε το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το προσωπικό μου πολιτικό συμφέρον.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες.

Έρχονται μαύρες μέρες για την Ελλάδα. Σας καλώ να διατηρήσουμε την εθνική μας ενότητα, τη σωφροσύνη και την κοινωνική μας αλληλεγγύη. Επαγρυπνείτε και να είστε έτοιμοι για μάχες. Στο τέλος θα νικήσουμε! Θα σώσουμε τη χώρα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Εγώ θα τιμήσω την εντολή σας και θα σταθώ μαζί σας ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΣ.

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση του χρέους

Ζήσης Τζηκαλάγιας
Βουλευτής Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.