Με αφορμή την κήρυξη οικισμών του Δήμου Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Γρεβενών, κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, στο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας περί κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των οικισμών:
Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνια, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησίες, Σιταράς και Τρίκορφο του Δήμου Γρεβενών, της Π.Ε. Γρεβενών, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λόγω ισχυρών χιονοπτώσεων και ζημιών που έχει υποστεί το δίκτυο ύδρευσης και προβλημάτων ηλεκτροδότησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα δυσμενής κατάσταση.

Με την ίδια απόφαση, ο συντονισμός ανατέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεωργίου Δακή, συντονιστής ορίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Γρεβενών, κ. Γεώργιος Δασταμάνης, ο οποίος συγκάλεσε εκτάκτως, αυθημερόν, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κατά την οποία συζητήθηκαν ενδελεχώς όλες οι παράμετροι του ζητήματος και πάρθηκαν αποφάσεις για την κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων με σκοπό την άμεση αρωγή των πληγέντων περιοχών. Τέλος, διευκρινίζεται ότι το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Γρεβενών δεν αντιμετωπίζει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και ότι το πρόβλημα εντοπίζεται εντός των ανωτέρω οικισμών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Γρεβενών

Αύριο Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Γρεβενών με αφορμή την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οικισμών του Δήμου Γρεβενών με την 833/12-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρου Μπούφη.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Γρεβενών στο Δημοτικό κατάστημα.

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.