Με καυγά ξεκίνησε η διαδικασία στη Βουλή Απίστευτος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας.Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξηγούσε την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά και τις συνέπειες της χρεοκοπίας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος εκσφενδόνισε το μνημόνιο με αποτέλεσμα την «έκρηξη» του υπουργού.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:«Θα κάνει τον γύρο του κόσμου η εικόνα αυτή.Οδηγείτε την χώρα στην καταστροφή.Να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί».

Από την πτέρυγα των βουλευτών του ΚΚΕ ακούγονταν αποδοκιμασίες ενώ μάταια ο προέδρος της Βουλής προσπαθούσε να επαναφέρει την τάξη.

Λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξαν πως η διαδικασια του κατεπειγοντος για τνα περάσει το νομοσχέδιο φιμωνει τη Βουλη.

Στην Ολομέλεια της Βουλής παίζεται η τελευταία πράξη για την ψήφιση του νέου Μνημονίου, αφού από τις 2 το μεσημέρι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα με την κρίσιμη ψηφοφορία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, η ομιλία του οποίου αναμένεται να είναι και πάλι σε δραματικούς τόνους, όπως στο χθεσινό του διάγγελμα.

2012-02-12. A’ παρέμβαση Ευ. Βενιζέλου στην συζήτηση για το Μνημόνιο ΙΙ from Evangelos Venizelos on Vimeo.

Στο Βήμα της Βουλής θα ανέβουν και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μετρούν τις διαρροές από το εσωτερικό των κομμάτων, αφού αρκετοί βουλευτές και από τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα.

Ορκίστηκε βουλευτής η Αννα Βαγενά και δήλωσε πως θα καταψηφίσει

Άννα ΒαγενάΗ Άννα Βαγενά ορκίστηκε βουλευτής πριν από λίγο, παίρνοντας τη θέση της παραιτηθείσας Πέμης Ζούνη, ωστόσο αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Ένα ακόμα πλήγμα το ΠΑΣΟΚ στην αποψινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που θα επικυρώσει τη νέα δανεική σύμβαση. Η Άννα Βαγενά είχε και στο παρελθόν εκφράσει την αντίθεσή της στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

www.iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.