Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο βίντεο από τη γέφυρα του C. Concordia, την ώρα της καταστροφής

Φεβρουάριος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ερασιτεχνικό βίντεο εννέα λεπτών γυρίστηκε από αγνώστων στοιχείων επιβαίνοντα, τη νύκτα της 13ης Ιανουαρίου, στην περιοχή του θαλάμου διακυβέρνησης (“γέφυρας”) του κρουαζιερόπλοιου ‘Κονκόρντια’, απεικονίζοντας τον καπετάνιο και τους 12 στενότερους συνεργάτες του, λιγότερο από 30 λεπτά αφότου έγινε η πρόσκρουση σε ύφαλο κοντά στην ακτή του νησιού Τζίλιο.

Αυτό το βίντεο θα μπορούσε να αποβεί μεγάλης σημασίας, στο πλαίσιο της ανάκρισης για το ναυάγιο που διενεργεί η εισαγγελία στο Γκροσέτο, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

Το ίδιο βίντεο πρόβαλε απόψε το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, σε νέο ρεπορτάζ για το ναυάγιο που είχε απολογισμό συνολικώς 32 νεκρούς (όμως, οι 15 σοροί δεν έχουν, ακόμα, βρεθεί).

Πάνω στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν εκείνη τη νύκτα 4.229 άνθρωποι, 40 εθνικοτήτων.

Στο βίντεο ο καπετάνιος Σκετίνο και οι 12 σπουδαιότεροι υφιστάμενοί του κυτάζουν τα όργανα πλεύσης, τηλεφωνούν, συνομιλούν, ήρεμα αρχικώς, πολύ νευρικά κατόπιν, καθώς ενημερώνονται από το δαμέρισμα του μηχανοστάσιου.

-“Μπαίνουν νερά στην περιοχή του μηχανοστάσιου και οι κινητήριες μηχανές μας… πάνε κατά διαόλου, είναι πιά εκτός λειτουργίας”, ακούγεται να λέγεται στο βίντεο.

– “Πόσο απέχουμε τώρα από το νησί;” ερωτά μέλος του επιτελείου του Σκετίνο.

-“Ας πλησιάσουμε περισσότερο το νησί, να αγκυροβολήσουμε, να δούμε”…λέει άλλος άμεσος συνεργάτης του Σκετίνο.

– “Καπετάνιε…Παίρνουν πρωτοβουλία! οι άνθρωποι στα καταστρώματα, επιβιβάζονται μόνοι τους στις βάρκες”, λέει τρίτο πρόσωπο.

-“Σύμφωνοι”, περιορίζεται να πεί ο Σκετίνο.

-“Και τώρα, τί στο καλό θα κάνουμε Θεέ μου;” συμπληρώνει σχεδόν αμέσως παρακείμενος “αξιωματικός γέφυρας” του “Κονκόρντια”.

Δείτε το βίντεο (αν  δεν το κατέβασαν ακόμα)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 12th, 2012 at 17:01 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply