Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσθηκε, να ξεκινήσει άμεσα και με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων  διαβούλευση μεταξύ των φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προσυπογράψουν το κατωτέρω αίτημα και στη συνέχεια  να επισκεφθούν τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου και να του επιδώσουν το παρακάτω αίτημα

ΑΙΤΗΜΑ

Η  τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, οδηγούν τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε οικονομική εξαθλίωση. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν σημαντικά ποσά για τη θέρμανση, τα οποία κυριολεκτικά αδυνατούν να πληρώσουν οδηγώντας τους με μαθηματική ακρίβεια, στην εξόντωση τους.

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ανεργία ,το τελευταίο τρίμηνο, έκανε ένα τεράστιο άλμα 5, 5 μονάδων, με την Καστοριά να αγγίζει το ποσοστό του 30%, την Φλώρινα το 25 % την Κοζάνη το 35% και τα Γρεβενά το 40%.

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την πιο ψυχρή σε όλη την Ελληνική επικράτεια και με πολύμηνη κατανάλωση πετρελαίου, επικρατούν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ε.Μ.Υ. θερμοκρασίες κατά μέσο όρο -4 βαθμούς το τελευταίο δίμηνο και κατήλθε στους -25 , τοπικά δε, παρατηρήθηκαν θερμοκρασίες κάτω των -30 .

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , ένα νοικοκυριό ή μια μικρή επιχείρηση των 80 τ.μ. χρειάζεται περί τους πέντε τόνους πετρέλαιο δηλαδή 6.000 ευρώ. Για τις μικρές  επιχειρήσεις που καταναλώνουν πετρέλαιο κίνησης το ποσό είναι 9.000 ευρώ. Και φυσικά για τις επιχειρήσεις με περισσότερα τετραγωνικά τα ποσά είναι υπέρογκα.

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τον  αποκλεισμό της από το εθνικό οδικό δίκτυο για πολλές μέρες, είχαμε και έχουμε μεγάλες ζημιές για τις επιχειρήσεις

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, απαιτείτε  περισσότερο από το μισό του ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ για την θέρμανση.

ΖΗΤΟΎΜΕ ΑΜΕΣΑ

–         ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

–         ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

–         ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΚΙΝΗΣΗΣ

–         ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 80% ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.