Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστολή Γιώργου Δακή σε Μάκη Βορίδη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας

Φεβρουάριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την αναγκαιότητα να επαναλειτουργήσει άμεσα η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σε έγγραφο που απέστειλε προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη.

Μεταξύ των άλλων «επισημαίνει» τους λόγους που επιβάλλουν τη σιδηροδρομική επανασύνδεση των Περιφερειών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα.

Ακολουθεί η επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαυρουδή Βορίδη:

Θέμα : Επαναλειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας

κ. Υπουργέ,

οι ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα που, στην κυριολεξία, ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Φλώρινας, καταδεικνύουν για μία ακόμη φορά, την αναγκαιότητα επανάληψης του δρομολογίου του τρένου στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα. Η άδικη και αψυχολόγητη ενέργεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στέρησε από τους κατοίκους της Φλώρινας ένα επιπλέον, και μάλιστα φθηνό μέσο μεταφοράς. Το τρένο είναι ταυτόχρονα και το ασφαλέστερο μέσο , ιδιαίτερα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Φλώρινα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ομόφωνα, προ έτους περίπου, τόνισε την αναγκαιότητα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Φλώρινας με τη Θεσσαλονίκη.

κ. Υπουργέ
σας παρακαλώ όπως, με το προσωπικό σας ενδιαφέρον, ανατραπεί η αδικαιολόγητη απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και άμεσα οι κάτοικοι της Φλώρινας να έχουν στη διάθεσή τους εναλλακτικό, και τονίζω ασφαλές, μέσο μεταφοράς. Η επανέναρξη λειτουργίας του τρένου αποτελεί εθνικό καθήκον.

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Γιώργος Δακής

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 9th, 2012 at 23:03 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply