Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τσοχατζόπουλος – Δεσμεύτηκε το σπίτι του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου

8 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 150.000 ευρω, είναι οι δυο περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά την απολογία του στον εφέτη – ανακριτή Θ. Κανελλόπουλο για ανακριβή υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες το 2010 (χρήση το 2009).

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από τα οποία δηλώνει ότι προέρχονται από τη λήψη δύο δανείων.

Στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ επιβλήθηκαν οι παραπάνω περιοριστικοί όροι καθώς δεν είχε δηλώσει το πολυτελές νεοκλασικό ακίνητό του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ακίνητο δεσμεύτηκε με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ο κύριος Τσοχατζόπουλος πάντως υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2012 at 21:48 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply