Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Όχι δική μου ευθύνη μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας”

Φεβρουάριος 8th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε ερωτήσεις Ελλήνων φοιτητών στο πλαίσιο επίσκεψής της στο Νέο μουσείο του Βερολίνου απάντησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη εξώθηση της Ελλάδας εκτός του ευρώ δεν θα επέλθει με δική της ευθύνη.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι αυτό αποτελεί μια εξέλιξη την οποία η ίδια δεν επιθυμεί. Πρόσθεσε ότι ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα είναι αυτός των επώδυνων μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για όλους στην Ελλάδα με το πέρασμα του χρόνου.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι δεν είναι επιθυμία της Γερμανίας να “κάνει δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων αφού δεν έχουμε συμφέρον από αυτό” ενώ ξεκαθάρισε ότι “θέλουμε να φθάσουμε σε ένα σημείο που η Ελλάδα, με τη βοήθεια της Ευρώπης, θα μπορεί να ζήσει με τις δικές της δυνάμεις”.

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 8th, 2012 at 13:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply