Σε πτώση ο υδράργυρος – Τι ισχύει για τους οδηγούς της Δυτικής Μακεδονίας…

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/8FC0CDAEA1EE8D59FD3E12593F21CBC2.jpgΤοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή πτώση, ενώ στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που κρατούν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.

Από το πρωί παραμένει σε ισχύ το γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστά είναι, επίσης, τα πορθμεία της Καβάλας και της Θάσου.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Παγγαίου, δυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, λόγω των ισχυρών νοτιάδων υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές στο δίκτυο υδροδότησης της περιοχής.

Στο νησί της Θάσου με απόφαση του δημάρχου Κώστα Χατζηεμμανουήλ δεν λειτουργούν τα σχολεία. Επίσης, κλειστά λόγω της χιονόπτωσης είναι τα σχολεία στα ορεινά του Δήμου Χρυσούπολης (Κεχρόκαμπο, Λεκάνη), καθώς και στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου.

Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της Εγνατίας οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Χρυσούπολης μέχρι τον ανισόπεδο κόμβου Ιάσμου λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στις ορεινές και πεδινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης χιονίζει κατά διαστήματα από τα ξημερώματα. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για όσους οδηγούς κινούνται προς τον Εχίνο και την Σταυρούπολη. Κλειστά παρέμειναν σήμερα και τα σχολεία στο Δήμο Μύκης με απόφαση του οικείου δημάρχου.

Χιόνια έπεσαν τις τελευταίες ώρες στη δυτική Μακεδονία, όπου οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στη Φλώρινα (-5 βαθμοί Κελσίου) και στην Πτολεμαΐδα (-4 βαθμοί), ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη και στα πεδινά της Πιερίας και της Ημαθίας.

Στα «λευκά» ντύθηκαν τα ορεινά της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στην πόλη βρέχει -κατά διαστήματα- με τον υδράργυρο να βρίσκεται το πρωί στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Η βροχή προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα δεν κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του Οργανισμού στην πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το πρωί σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις οχημάτων, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές, ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία σε όλους τους μποτιλιαρισμένους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κλειστός εξαιτίας χιονόπτωσης είναι ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 20 κλήσεις για πτώση δένδρων, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν από τα ξημερώματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης λόγω βλαβών στα καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τροχαίας της Βορείου Ελλάδος, σε ισχύ παραμένει η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα της ΠΑΘΕ, της Εγνατίας Οδού, αλλά και σε διάφορους οδικούς άξονες της Δυτικής Μακεδονίας. Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τη διασταύρωση του Κορινού Πιερίας έως το Κλειδί Ημαθίας διεξάγεται από μία λωρίδας κυκλοφορίας ανά ρεύμα.

Την ίδια ώρα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ’ όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Φλώρινας (εκτός από τμήμα της νέας εθνικής οδού Φλώρινας – Κοζάνης), σε αρκετά σημεία του εθνικού δικτύου της Κοζάνης και των Γρεβενών και σ’ όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ημαθίας και προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της εν λόγω περιφέρειας.

Εξάλλου, στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού της Κομοτηνής, στην επαρχιακή οδό Παραδήμης – Κρανοβουνίου και στις διαβάσεις των ποταμών Ηφαίστου, Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (περιοχή Μωσάκου). Κλειστός είναι, επίσης, ο επαρχιακός δρόμος Ποταμιάς – Μάνδρας, στην Ξάνθη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στη Δυτική Μακεδονία:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:

Με απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο  άνω των 3,5 τόνων, στο βόρειο κλάδο της Εγνατίας Οδού (κατεύθυνση από Γρεβενά προς Ιωάννινα) από τον Α/Κ Βενέτικου (8Α – Χ-Θ 150), μέχρι τον Α/Κ Παναγιάς (7Β – Χ/Θ-120,8).

Εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, με την οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο  άνω των 3,5 τόνων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας του τμήματος της Εθνική οδού Γρεβενών – Τρικάλων, από το 1ο χλμ έως το 38ο χλμ. (όρια Ν. Τρικάλων), καθώς και η κυκλοφορία παντός τύπου οχημάτων, που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, στην Εγνατία Οδό,  στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, όπου και όταν αυτό απαιτείται.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

  • Στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, από 6ο χλμ έως 45ο χλμ.
  • Στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 6ο χλμ έως 54ο χλμ.
  • Στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου, από 6ο χλμ έως 43ο χλμ.
  • Στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Μετσόβου, από 13ο χλμ. έως 40οχλμ. (όρια Νομού Ιωαννίνων)
  • Στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων ,από 7ο χλμ. έως 35ο χλμ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Επαρχιακή οδό  Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ. έως το 28ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων,  στα παρακάτω οδικά τμήματα:

  • Στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 10ο χλμ έως το 20ο χλμ.
  • Στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς – Αμυνταίου, από το 25ο χλμ. έως το 31ο χλμ.
  • Στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ο χλμ έως το 50ο χλμ. και
  • Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο ορεινών περιοχών.

Στο λοιπό εθνικό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:

Με απόφαση του  Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία  των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο  άνω των 3,5 τόνων στα εξής οδικά τμήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

  • Στην Εγνατία Οδό, από τον Α/Κ 10 Ανατολικής Σιάτιστας (Χ.Θ. 181,100) έως τον Α/Κ 13 Πολυμύλου (Χ.Θ. 227,000).
  • Στον Κάθετο Άξονα Α-29, από τον Α/Κ 9 Δυτικής Σιάτιστας (Χ.Θ. 0,000) έως τον Α/Κ Αλιάκμονα (Χ.Θ. 17,500).
  • Στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας, από το 1ο χλμ. έως το 51ο χλμ.
  • Στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, από το 1ο χλμ. έως το 29ο χλμ.
  • Στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Καστοριάς – Ιωαννίνων, από το 1ο χλμ. έως το 97ο χλμ.
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Κοζάνης – Φλώρινας, από το 1ο χλμ. έως το 36ο χλμ.
  • Στην Νέα Εθνική Οδό Κοζάνης – Φλώρινας, από το 1ο χλμ. έως το 35ο χλμ.

Η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στα προαναφερόμενα οδικά τμήματα, καθώς και στο λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:

Με απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας,  απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο  άνω των 3,5 τόνων, στα εξής οδικά τμήματα:

  • Στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 1ο χλμ. έως το 42ο χλμ.
  • Στην Εθνική οδό Νίκης – Φλώρινας
  • Στην Επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ.  έως το 30ο χλμ.
  • Στην Εθνική οδό Φλώρινας –  Κοζάνης, από το 1ο χλμ. έως το 35ο χλμ.

Με την ίδια απόφαση, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός τύπου οχημάτων, που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες,  στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής της Α.Δ. Φλώρινας, όπου και όταν αυτό απαιτείται.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ. έως το 30ο χλμ..

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδωνεκτός του οδικού τμήματος της Ν.Ε.Ο. Φλώρινας – Κοζάνης, από το 29ο χλμ. έως τα όρια των νομών, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Χιονόπτωση συνεχίζεται.

Δίκτυα Δ.Ε.Η. – Ο.Τ.Ε.  λειτουργούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.