Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενας «Βλάχος» στην αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών

Φεβρουάριος 7th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Ραχωβίτσας υπεύθυνος της DEA

Ενας «Βλάχος» στην αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικώνΤην θέση υπεύθυνου ερευνών στην Eλλάδα της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) ανέλαβε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης  Ραχωβίτσας. Ο 57χρονος απόστρατος στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. επελέγη ανάμεσα σε περίπου δέκα υποψηφίους για την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης, σε σχετική διαδικασία που προκήρυξε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στους διεκδικητές της θέσης ήταν εν ενεργεία αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αλλά και στελέχη του  υπουργείου Οικονομικών. Ηδη ο κ. Ραχωβίτσας, που αποστρατεύτηκε στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ, συντονίζει έρευνες των ελληνικών και αμερικανικών αρχών για την εξάρθρωση καρτέλ κοκαΐνης και όχι μόνο.

Ο κ. Γιάννης Ραχωβίτσας γεννήθηκε το 1955 στο Φανάρι Καρδίτσας και το 1973 κατετάγη στην Ελληνική Χωροφυλακή. Είχε το προσωνύμιο «βλάχος» και είχε πάντα, σε όλα του τα γραφεία, σε περίοπτη θέση  μία… γκλίτσα. Στη διάρκεια της 39ους θητείας του στην ΕΛ.ΑΣ είχε  γίνει γνωστός για την δυνατότητά του να κατευθύνει αποτελεσματικές αστυνομικές επιχειρήσεις σε υποθέσεις ναρκωτικών και όχι μόνο.

Ηταν, σύμφωνα με πολλούς υποστηρικτές του, ο άνθρωπος που εξάρθρωσε τουλάχιστον τρία καρτέλ κοκαΐνης από την Κολομβία, που συνέλαβε τον Κώστα Πάσσαρη στη Ρουμανία, που ανελάμβανε μυστικές επιχειρήσεις για την δράση αντεξουσιαστικών οργανώσεων, που οργάνωσε την πολύμηνη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Ζωνιανά ενώ ήταν ένας από τους βασικούς  δημιουργούς κι εμπνευστές  της ομάδας ΔΙΑΣ. Η αποστρατεία του προκάλεσε πλήθος ερωτηματικών .

Η θέση του υπευθύνου ερευνών στην Ελλάδα της DEA είχε μείνει κενή τους τελευταίους μήνες. Kαι αυτό ύστερα από την αποχώρηση, από το συγκεκριμένο πόστο,  του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ  (και στενού συνεργάτη  του κ. Γιάννη Ραχωβίτσα επί σειρά ετών στην Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ) κ. Γιώργου Αγγελάκου.

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 7th, 2012 at 02:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply