Σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και σε ενέργειες κοινοβουλευτικού περιεχομένου που έχει ενεργήσει το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (6/2)  στα Μ.Μ.Ε. της Π.Ε. Κοζάνης, ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.

Πιο συγκεκριμένα επεσήμανε την ανάγκη κίνησης διαδικασιών για αποζημίωση των ζημιών που υπόκεινται μέχρι και σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Δυτ. Μακεδονίας, εξαιτίας των πρωτόγνωρων και υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή.

Εν συνεχεία ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα μη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος διανομής γάλακτος στα σχολεία από το ΥπΑΑΤ και το Υπ. Παιδείας.

Όπως τόνισε κάθε χρόνο από το 2008 και μετά η χώρα μας χάνει 0,18 € ανά κιλό μέχρι 0,25 lt για κάθε μαθητή, χωρίς περιορισμό στην ποσότητα που καταναλώνονται.

Ο κ. Κασαπίδης χαρακτήρισε γι’ ακόμα μία φορά απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη σχετικά με τον υπολογισμό του βαθμού αναπηρίας ακόμα και για περιπτώσεις παιδόφιλων, παιδεραστών, σεξομανών κ.α.

Επανέφερε εκ νέου το ερώτημα για τα ονόματα της επιτροπής των ιατρών που εισηγήθηκε στον υπουργό την υπογραφή της απόφασης αυτής και εάν υπέγραψε εν γνώσει του ο κ. Κουτρουμάνης.

Επίσης ο βουλευτής του νομού μίλησε για την πρωτοβουλία που ανέλαβε μαζί με άλλους είκοσι δύο (22) συναδέλφους του διαφόρων κομμάτων για τη συνέχιση της διεκδίκησης από τη χώρα μας των γερμανικών αποζημιώσεων που μας οφείλει η Γερμανική Κυβέρνηση.

Για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις ο κ. Κασαπίδης όπως επεσήμανε κατέθεσε σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς.

Επίσης ο τομεάρχης αγροτικού της Ν.Δ. καυτηρίασε το γεγονός της προκήρυξης διαγωνισμού 123.000 € για εξωτερικούς αξιολογητές για τα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτών από το ΥπΑΑΤ. Την ίδια στιγμή όπως τόνισε υπάρχουν υπάλληλοι του ΥπΑΑΤ που θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά αδαπάνως για το δημόσιο και πιο γρήγορα.

Χαρακτήρισε ερασιτεχνικό και ανεπίτρεπτο φαινόμενο για την Κυβέρνηση, από τη μια ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλος να απαντά σε ερώτηση στη Βουλή ότι υπάρχουν γεωπόνοι σε δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα που κάθονται και από την άλλη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να δαπανά 123.000 € για την αξιολόγηση αναπτυξιακών προγραμμάτων του Υπουργείου από εξωτερικούς αξιολογητές.

Τέλος ο κ. Κασαπίδης ως εισηγητής του νομοσχεδίου ¨για τις ρυθμίσεις θεμάτων κτηνοτροφίας¨ παρουσίασε βασικές διατάξεις και στόχους που εισάγονται προς συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής.

Όπως τόνισε πρόκειται για νομοσχέδιο που επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα των παράνομων ποιμνιοστασίων και η Ν.Δ. θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις και παρατηρήσεις προς βελτίωση του τελικού κειμένου.

Οφείλουμε είπε χαρακτηριστικά για έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη στην πατρίδα μας, να ασχοληθούμε με ειλικρίνεια για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που σχετίζονται με τις βασικές υποδομές και να οργανώσουμε και να προγραμματίσουμε την επέκταση του κλάδου μέσα από έναν ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό για την Ελληνική κτηνοτροφία και τα ελληνικά ζωοκομικά προϊόντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.