Εικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., «μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν συγκυβέρνηση και τρόικα», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Με κινητοποιήσεις και 24ωρη απεργία αντιδρούν τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς και οι συνδικαλιστικοί φορείς στις διαβουλεύσεις και τις επικείμενες συμφωνίες της κυβέρνησης Παπαδήμου με την τρόικα, εκτιμώντας ότι οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανώσει για σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στα Προπύλαια «ενάντια στα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του , ενώ το ΚΚΕ καλεί την ίδια ώρα και ημέρα «τους εργαζόμενους να ενώσουν του φωνή τους μαζί του» με συγκεντρώσεις στην Ομόνοια (στην Αθήνα) και στο Άγαλμα του Βενιζέλου (στη Θεσσαλονίκη).

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος για την ίδια ώρα (18:00) και πορεία προς τη Βουλή προγραμματίζει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας αύριο, αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20% -παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι-, καθώς και για άλλα επώδυνα μέτρα.

Για έγκλημα μίλησε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης.

Στις 11το πρωί στο Σύνταγμα είναι προγραμματισμένη η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα. Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20 έως 30% απ’ αυτά που έχουν ήδη κοπεί. […] Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε» σημείωσε.

Ο κ. Παναγόπουλος προσέθεσε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέες απεργίες.

«Παρά τις θυσίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αποδεκτό πως η πολιτική που έχει ακολουθηθεί είναι λανθασμένη, εξακολουθούν να ζητούν περισσότερη λιτότητα» δηλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρει, εξάλλου, ότι «η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από Στενό και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα
στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε απελπισία».

Και τονίζει ότι «αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί».

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρόν, αύριο Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012,
συμμετέχοντας μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια (από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 11.00 το πρωί, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε.

Η αυριανή γενική απεργία αποτελεί , σύμφωνα με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της συγκυβέρνησης και της τρόικας, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή.

Νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.