Για τους φανατικούς της αδρεναλίνης

Οι πιο extreme τουριστικοί προορισμοίΧωρίς το κλουβί, είναι αμφίβολο κατά πόσο κανείς θα τολμούσε να κολυμπήσει δίπλα σε έναν κροκόδειλο. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν θα το έκαναν ούτε υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλά για τους τολμηρούς, που θέλουν να εξοικειωθούν με το ερπετό, ο συγκεκριμένος τουριστικός προορισμός στην Αυστραλία, προσφέρει αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα. Όσοι το τολμήσουν, μπαίνουν σε ένα ακρυλικό κουτί με την ονομασία «κλουβί του θανάτου». Οι επισκέπτες μπαίνουν στο διάφανο κλουβί πριν αυτό βυθιστεί στο νερό και παραμένουν στο εσωτερικό του για 15 λεπτά.

Cliff Base Jumping, Νορβηγία

Η Νορβηγία φημίζεται για τα πανέμορφα τοπία της τα οποία σπεύδουν να απαθανατίσουν οι φωτογράφοι ανά τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και οι απόκρημνοι βράχοι που δεν προσελκύουν όμως μόνο φωτογράφους αλλά και τους λάτρεις των extreme sports που θέλουν να νιώσουν την αδρεναλίνη τους να φτάνει στα ύψη πηδώντας από την κορυφή τους.

 

Iguazu Boat Ride, Αργεντινή

Υψηλότεροι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα και με δύο φορές το πλάτος τους, οι καταρράκτες του Iguazu είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν πληρώνοντας 15 δολάρια να μπουν σε μια βάρκα και να διασχίσουν το ποτάμι νιώθοντας από κοντά τη δύναμη των καταρρακτών.

Αυτό πάντως που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι επισκέπτες είναι ότι το 2011 δύο Αμερικανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν όταν αναποδογύρισε μια βάρκα.

 

CN Tower Edge Walking, Τορόντο Καναδάς

 

Έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες ως το υψηλότερο κτίριο που δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να περπατήσουν στην εξωτερική του περίμετρο, με μήκος 1,5 μέτρο χωρίς να κρατιούνται μεταξύ τους από το χέρι. Οι τολμηροί επισκέπτες σχηματίζουν ομάδες των έξι ατόμων και το μοναδικό πράγμα που τους προστατεύει από το να πέσουν στο κενό είναι ένα σκοινί με το οποίο είναι δεμένοι. Η τοποθεσία άνοιξε για το κοινό το 2011 και μέχρι στιγμής την έχουν επισκεφτεί άτομα από 13 έως 90 ετών.

 

Volcano Bungee, Χιλή

Αν το να πέσετε στο κενό με δεμένα τα πόδια είναι για σας κάτι κοινότοπο, τότε το επόμενο βήμα είναι να κάνετε bungee jumping πάνω από ένα ηφαίστειο  που αναδύει λάβα.

Οι συμμετέχοντες στο σπορ εκτός από θαραλλέοι θα πρέπει να είναι και ευκατάστατοι καθώς ένα πακέτο έξι ημερών, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή και άλλες δραστηριότητες, κοστίζει περίπου 10.000 δολάρια.

El Caminito Del Rey Trekking, Ισπανία

Πολλοί είναι οι λάτρεις της αδρεναλίνης που επισκέπτονται τη νότια Ισπανία για να βιώσουν την εμπειρία του να περπατήσουν σε αυτό το απόκρημνο μονοπάτι. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει ξεπεράσει κανείς την ηλικία των δώδεκα και να μη φοβάται τα ύψη.

 

Zorbing, Νέα Ζηλανδία

Το συγκεκριμένο extreme sport δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να κατρακυλήσει σε λόφο όντας μέσα σε μια γιγαντιαία φουσκωτή μπάλα. Για τους πιο φοβισμένους υπάρχει η δυνατότητα να το κάνουν σε επίπεδη επιφάνεια, ενώ όσοι δεν βρίσκονται κοντά σε πλαγιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν φουσκωτές ξύλινες ή μεταλλικές ράμπες.

 

 

 

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.