Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ρύθμιση μόνο για χρέη έως €10.000

6 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή

Στην εξαίρεση των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου από τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, σε μία συμβιβαστική λύση με την τρόικα, η οποία αρχικά είχε απαιτήσει την απόσυρσή της με το σκεπτικό ότι ο χρόνος για ευνοϊκές ρυθμίσεις τελείωσε και ήρθε η ώρα των εισπράξεων.

Με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή ορίζεται ότι η ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για επιχειρήσεις εφόσον αυτά είναι βεβαιωμένα έως 31 Δεκεμβρίου 2011.

Στην αρχική ρύθμιση μπορούσαν να υπαχθούν χρέη, χωρίς όριο, τα οποία θα καθίστανται ληξιπρόθεσμα έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, δημιουργώντας έτσι στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να ρυθμίσουν έως και σε 60 δόσεις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Μετά τις αλλαγές, οι δόσεις περιορίζονται σε 24 – αν ζητούνται περισσότερες θα πρέπει να αποδεικνύεται αδυναμία πληρωμής – ενώ το ελάχιστο ύψος της μηνιαίας δόσης παραμένει στα 100 ευρώ.

Η ποινική δίωξη

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής, παραμένει σε ισχύ τυχόν ποινική δίωξη εις βάρος υπευθύνων σε αντιδιαστολή με την αναστολή ποινικών διώξεων που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση. Οσον αφορά, τέλος, την υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί για την εφαρμογή της ρύθμισης, με ειδική διάταξη ορίζεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε άλλο παρά μόνο η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση (έως 29 Φεβρουαρίου αρχικά).

Τα Νέα

This entry was posted on Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2012 at 14:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply